Vilka är de behandlingar för inåtväxande tånaglar?

Vilka är de behandlingar för inåtväxande tånaglar?

Inåtväxande tånaglar inträffar oftast när en person trimmar sina naglar för kort på sidorna av nagelbädden. Putsning tånaglarna för kort eller i en böjd sätt kan orsaka spiken krypa ner och börja gräva i huden. Inåtväxta tånaglar kan också orsakas av skor som är för små för dina fötter. Inåtväxande tånaglar kommer att känna ömma och svullnar. För att förhindra infektion och underlätta din obehag, kommer du vill hitta behandlingar för tillstånd

Identification

För att identifiera en inåtväxta tånagel, kommer en person tvungen att undersöka nagelbädden. Om det är inåtväxta kommer sidorna av nageln växer över kanterna på spiken. Om den lämnas obehandlad, kommer spiken att fortsätta att växa onormalt och in i huden på tårna. Innan det blir infekterat kan det gå bara svullna och känns anbud. Om infektion uppstår, kommer svår smärta och utsläpp inträffar sannolikt.

Fotbad

Det är viktigt att börja at-home behandlingsmetoder så snart som möjligt för att förhindra infektion. Använd en fotbad att suga din fot i varmt vatten och strö salt. Blötlägg foten minst tre gånger dagligen och torka foten helt efter badet. Om möjligt, använd öppen rejäla skor tills tillståndet förbättras.

Bomull Fyllning

Att hjälpa tånagel återuppta normal tillväxt kan göras hemma för att behandla en inåtväxta tånagel. Lyft upp den drabbade tånagel och skjut en liten mängd bomull under den. Ändra bomullen varje gång du använder fotbadet.

Antibiotika

En infekterad inåtväxta tånagel kommer att kräva ett besök till läkare. Han kan skriva ut antibiotika som ett sätt att behandla sjukdomen. En infekterad tånagel kan behöva helt eller delvis tas bort. Under förfarandet är din tå bedövad, och läkaren skär bort tånagel.

Förebyggande /Lösning

Använd bekväma-skor som passar för att förhindra inåtväxande tånaglar. Strumpor bör möjliggöra tillräckligt utrymme för tårna. När du klipper dina tånaglar, trimma dem på en rak linje med en vass spik trimmer. Undvik avrundning av kanterna, eftersom detta kan främja felaktig spik tillväxt.


Relaterade artiklar


hur man plockar ögonbrynen
hur man gör en bar tvål varar dubbelt så länge
Hur man sköter om en rakborste
om piercing
hur man sätter manschettknappar på tröja
hur man gör Köln förra
hur man gör hemma fotvård
hur man gör alla naturliga handgjorda babypuder på de billiga
vilka kemikalier som i hand sanitizer?
hur man tar hand om din näsa ring