mjäll orsaker och botemedel

mjäll orsaker och botemedel

Mjäll är ett vanligt men pinsamt hårbotten tillstånd som drabbar många människor över hela världen. Ett av de största missuppfattningarna om mjäll är att det orsakas av dålig hygien. Inte tvätta håret ofta kan irritera ett fall av mjäll, men det är inte nödvändigtvis den enda orsaken. Mjäll kan behandlas och kontrolleras med hjälp av naturläkemedel, eller, om det är ett svårt fall, kan det behöva behandlas kliniskt. Det finns flera saker du kan göra för att förebygga och bota mjäll problem. Det första steget är att hitta den behandling som fungerar bäst för dig.

Vad orsakar mjäll?

Mjäll kan orsakas av både interna och externa element. Mjäll formulär när hudceller i hårbotten börjar kasta av i förtid. Kroppens naturliga process gör att hårbotten att kasta hudceller automatiskt när de dör, men om hudceller börjar kasta tidigt, orsakar uppbyggd i hårbotten mjäll till formen. En annan orsak till mjäll är ett fett-ätande svamp som kallas Pityrosporum ovale, som är närvarande i de flesta människors kroppar, men är rikligt förekommande hos individer som är benägna att mjäll. När svampen blir utom kontroll, matar den på olja körtlar i hårsäckarna och orsakar irritation och öka antalet hudceller byggnad från hårbotten.

Andra orsaker till mjäll utbrott inkluderar sällan schamponering, alltför ofta schamponering som skalar bort naturliga oljor, användning av alkaliska tvålar, hormonella förändringar och vissa neurologiska sjukdomar som försvagar kroppens immunförsvar. />
En allvarlig form av mjäll kallas seborroiskt eksem, som är en hudåkomma där huden blir inflammerad och flagnande. Detta tillstånd orsakar större, fetare flingor och är ofta kallad mjölkskorv hos spädbarn. Flingorna blir gulaktigt med röda, fet hy undertill. Seborroiskt eksem påverkar andra områden av huden förutom hårbotten, det kan hittas på ögonbrynen, ryggen på öron och sidorna av näsan

Vad är symtomen av Mjäll

Några av symtomen vid mjäll. ? är vita, fet flingor, en stram, kliande hårbotten, en öm, nervös känsla i huvudet, röda, flagnande fläckar på huden, och en knaprig, skalning utslag.

Dessa gemensamma tecken på mjäll kan användas för att diagnostisera en mjäll problem och bestämma rätt behandling.

Vad kan du göra för att bota Mjäll?

De flesta fall av mjäll inte kräver ett besök till din läkare. Det finns flera typer av mjäll behandling schampo finns på ditt lokala apotek som framgångsrikt kommer att behandla mjäll. Schampo med stenkolstjära, salicylsyra, pyritionzink och zink sulfurone tenderar att fungera bäst för att bli av med mjäll.

Tar-baserat schampo tenderar att sakta blodkroppar, salicylsyra stöts syra bort döda hudceller innan de har en chans att klumpa och zink minskar cellens omsättning. Skära ned på stylingprodukter, tvätta håret ofta med hjälp av en hårbottenbehandling, äta mer frukt och grönsaker och dricka mycket vatten kan också hjälpa till att bota mjäll.

Vad är några hem rättsmedel för att bota Mjäll?

Det finns flera naturliga botemedel för mjäll. Några vanliga naturläkemedel används för att behandla och bota mjäll är bockhornsklöver frön, färsk limejuice, grön gram pulver och vita rödbetor. Alla dessa artiklar är appliceras direkt på hårbotten och sköljas noga. Att använda naturliga produkter kan vara svaret för mjäll uppbyggd som du lider.

Slutsats

Mjäll lider har många alternativ för att förebygga och bota deras flagnande hårbotten skick. De flesta åtgärder kan ges hemma, men svår mjäll problem kan kräva hjälp av en läkare. Förhindra en mjäll utbrott är typiskt enklare än att behandla tillstånd efter att det har inträffat.


Relaterade artiklar


hur man ser ut och känns bra för sommaren
hur man gör alkohol gratis munvatten
Skillnaden mellan Köln och parfym
hur man kan bli av att de återkommer kroppslukt efter en dusch (för män)
Hur man naturligtvis bli av med inåtväxta hårstrån
vad är effekterna av hand sanitizer på bakterier?
hur man sätter på yxa deodorant
hur du tar bort förhårdnader från fötterna
hur man slå två flugor i en smäll
Hur får man en nära rakning för känslig hud