hur man kan stoppa spiken bitande framgångsrikt

hur man kan stoppa spiken bitande framgångsrikt

Vill sluta spik bita? Oroa dig inte, du är inte ensam. Många biter sina naglar och verkar inte kunna sluta, oavsett hur hårt de försöker. Ofta kan det nagelbitning vana leda till smärta, blödningar, infektioner och brutna naglar. Men allt är inte förlorat. Det är möjligt att stoppa nagelbitning om du lägger möda på det

Du behöver:. .
Tvål
vatten.
kontakta linsrengöringsvätska.


1.
Analysera problemet för att stoppa spiken bitande. Fundera på varför du biter på naglarna och titta på de negativa effekterna av detta. Om det hjälper, ta bilder av dina händer med en digitalkamera. Vad ser du? Är dina naglar blödning eller rött?
2.
Tänk vad friska naglar skulle se ut, och du vill stoppa nagelbitning. Visualisera dina naglar utan trasiga kanter.
3.
Bestäm dig för att ändra. Du måste verkligen vill förändra för att framgångsrikt sluta bita på naglarna. När du har bestämt dig för att stoppa nagelbitning, välja ett datum för att få det att hända. Bara du kan fatta det beslutet, inte någon annans. Om du inte känner dig som om du kan sluta bita på naglarna nu, välja ett datum inom en snar framtid och cirkeln den på din kalender. Planerar du att stoppa nagelbitning någon gång nästa vecka eller om två veckor?
4.
Hitta något annat att ta över platsen nagelbitning. Har du en hobby? Försök hitta en om du inte gör det. Några exempel är städning, skriva, skissa, spela ett instrument, läsning eller något annat som kommer att hålla händerna upptagna. Har tuggummi eller godis i närheten. När du är på väg att knapra på dina naglar, pop som gummi i munnen och tugga. Detta kommer att göra din mun tillgänglig för fingrarna, i sin tur hjälper dig att sluta nagelbitning.
5.
Välj en spik för att skydda för att stoppa spiken bitande. När du valt en spik för att skydda, avstå från att bita nageln. Om du känner att du vill bita dina andra naglar, gå vidare. Håll dig borta från nageln du skyddar. När den skyddade spiken växer lite, plocka ännu en spik för att skydda. Fortsätt med denna metod tills alla dina naglar är skyddade. Ganska snart kommer du att glömma din nagelbitning vana helt och hållet.
6.
Belöna dig själv för inte bita på naglarna. Undvik bita på naglarna i en timme och belöna dig själv med något litet, som godis. Nu, försök att inte bita på naglarna i tre timmar. Om du inte lyckats, öka belöningen till något större. Se hur länge du kan gå utan att bita. Du kommer att bli förvånad över hur enkla belöningar kan uppmuntra dig att sluta nagelbitning.
7.
Köp en formel för att stoppa spiken bitande. Varje morgon när du vaknar, tvätta händerna med tvål och torka dem efteråt med en handduk. Sedan borsta formeln på naglarna. Om lösningen avtar, sätta lite mer på. När du försöker bita på naglarna, kommer det att smaka äckligt och hålla dig från att göra det.
8.
Be släkt och vänner att stoppa dig om de ser du bita på naglarna. Stöd av dem du bryr dig om kommer att göra underverk, och du hittar dig själv mer angelägna om att stoppa nagelbitning

tips och varningar


 • Kom ihåg:. Tala aldrig om dig själv att du inte kan göra något. Du måste verkligen tro att du kan för att stoppa nagelbitning.


 • Relaterade artiklar


  hur man vara sexig (män)
  hur man gör en anti svamp spik blöta behandling
  Hur du tar linser ut
  hur man gör parfym
  hur naturligt förebygga och behandla fot lukt
  hur man håller rakade ben slät längre
  hur man kan bli av delade nagelbanden med olivolja
  hur man kan bli av mul lukt och gör dina fötter luktar bättre
  hur har starka friska naglar och mjuka händer
  hur man gör antiperspirant