duk servetter vs pappersservetter

duk servetter vs pappersservetter

Oavsett vad du äter, är chansen att du kommer att använda en servett för att sudda ansiktet eller skydda dina kläder från herrelösa smulor och droppar. Trots att antingen en trasa eller pappershandduk får jobbet gjort, jämföra dem visar många skillnader och likheter som avgöra var de används och hur de uppfattas

Historia

Tyg servetter var historiskt mycket stor eftersom de var avsedda för personer som åt med fingrarna. Den första servetter, på 1400-talet var stora dukar som hängde på sidan av tabellen för gemensamt bruk. Under slutet av 1400-talet låg servetterna som innehas av anställda som de hjälpte till med fester och servetter "positionering, vanligtvis över vänstra axeln eller armen, uppgav tjänare status. I den 17: talet var servetter något litet än tre av fyra fötter, och även om stor med dagens mått var mycket mindre än servetter av tidigare epoker. I det 18th århundradet, uppfinningen av gaffeln först eliminerat behovet av servetter och senare har påverkat storleken på servetter för att göra dem mindre.

I kontrast till tyg servetter, Scott Paper första tillverkade pappersservetter på 1930-talet, men de var inte vanligt förekommande fram till 1950-talet. Pappersservetter var dimensionerade för enskilt bruk.

Likheter

Både tyg och pappersservetter främst används för att torka ansikten och händer medan man äter. Idag trasa och pappersservetter är generellt tillverkade i middag, lunch och storlekar cocktail. Oavsett om de är tyg eller papper, servetter kommer i en mängd olika mönster, strukturer och tjocklekar, även tyg servetter är vanligtvis tjockare än pappersservetter.

Skillnader

pappersservetter kan riva lättare än tyg ettor och är utformats för att kastas bort efter användning. Medan en duk servett kan användas med en permanent fläck, pappersservetter se till att användaren alltid får en ren servett. Duk servetter behöver tvättas efter användning, men är kraftigare och kan ge bättre täckning för att skydda kläder på knä.

miljöhänsyn

Många tror att pappersservetter inte miljövänlig. Ändå beror det på de produkter som används för att göra pappersservetter. Vissa pappersservetter är tillverkad av återvunnet papper och utan färgämnen, vilket gör dem mer miljömedvetna. Dessutom kan användningen av el och vatten gör det tveksamt om vilken typ av servett är grönare. Debatten verkar vara obesvarade trots att det finns förespråkare för båda sidor.

Servett Använd

I allmänhet är båda typerna av blöjor som används vid bordet och kan vikas flera sätt när bordet är dukat. Är dock duk servett ibland placeras över den vänstra armen eller axeln av servrar eller sommelierer i bättre restauranger. Detta har troligen sitt ursprung från servetter historiskt att vara placerad över anställda "vänster axlarna eller armarna för att beteckna deras status. Pappersservetter används vanligtvis inte i bättre restauranger framför beskyddare. Men den mångsidighet, låga kostnader och bekvämlighet pappersservetter gör dem ofta i tillfälliga restauranger, bostäder och utomhus.


Relaterade artiklar


hur man gör alkohol gratis munvatten
hur du tar bort falska naglar
Hur en aerosol kan arbeta?
sig att slappna av håret hemma
hur man kan bli av att de återkommer kroppslukt efter en dusch (för män)
hur man får Endowmax
hur själv mörknande glasögon arbete
Hur får man en pedikyr för under 10 dollar
det bästa sättet att stärka naglarna
hur man byter en dubbel bladets egg rakkniv