öga skönhet tips

öga skönhet tips

Dina ögon kan spegla mer än bara dina känslor, de speglar din goda hälsa, också. För mycket studier, datorarbete, vind, allergener och damm kan resultera i röda strimmor eller svullna ögon. Dessutom, tung eyeliner eller ögonskugga tillämpats på fel sätt kan göra dina ögon nästan försvinner i ansiktet i stället för att stärka dem

ögonhälsoprogram

Enligt Eye Care Källa hemsida, blodsprängda ögon är vanliga. Detta kan bero på ansträngda ögon och inte ha en ordentlig ljuskälla när man läser eller arbetar. Allergier, damm och vind kan också orsaka röda ögon.

Att behandla tillfällig rodnad i ögat, använder over-the-counter ögondroppar. Om ditt öga problemet beror på allergier, ta en antihistamin, som finns på alla apotek, livsmedelsbutik eller rabatt butik. Torrhet kan orsaka blodsprängda ögon, och kan avhjälpas med en konstgjord tårar lösning. Undvik alltid att gnugga ögonen, eftersom bakterier kan komma in från dina smutsiga händer och orsaka infektioner, gnuggar ögonen kan också orsaka retinala afdelningar.

När du är osäker, boka en tid med en ögonläkare, särskilt när man upplever oskärpa vision, eller svårt att läsa eller se på långt håll objekt. Enligt Mayo Clinic rapport om ögonundersökningar bör barn i skolåldern har en regelbunden synundersökning var 2 år eller som rekommenderas av deras barnläkare. Om du är en frisk vuxen som har upplevt några problem med synen, så ska du få en examen en gång i 20-årsåldern och två gånger i din 30-talet. Äldre vuxna i åldrarna 40 till på 65 år har ett prov var 2 till 4 år om inga problem presentera sig. Efter 65 års ålder, är en årlig examen rekommenderas. Personer med en familjehistoria av synproblem eller med en kronisk sjukdom som diabetes bör kontrolleras oftare som din vårdgivare.

få tillräckligt med vila är avgörande för ögat hälsa, och kommer att hjälpa din allmänna välbefinnande.

En hälsosam kost rik på vitaminer och antioxidanter är av avgörande betydelse för en god ögonhälsa.

Makeup tips

Hemligheten att tillämpa ögonmakeup är att använda en lätt beröring. Heavy makeup på ögonen tenderar att se skrämmande eller makaber, om du inte går för en riktigt dramatisk effekt som för Halloween.

Ögonskugga finns i alla färger av regnbågen. Enligt Beauty-och-makeup-tips webbplats, färger som ser bäst på sval, blek hudtoner och de med ljusblå, blå grå, mörkblå, klar grön eller mörkt bruna färger ögat är mjuka, pastell kalla färger. Kvinnor med oliv, gul eller mörk hud bör leta efter varma toner. Dessa jordnära eller gyllene färg på skuggan ser bäst ut på ögonen som är medium blå, Hazel Green eller medium bruna färger.

Tillämpa ögonskugga behöver inte vara svårt. Du kan använda 1-3 nyanser för att komplettera dina ögon. Det lättaste skugga ska användas från toppen i övre fransarna på brynbenet område, som sträcker färgen bara något bortom globlinjen i ögat. Ett medium skugga bör appliceras på ögonlocken. Den mörkaste nyansen bör användas precis där ögat telefonen är noga med att följa den naturliga valv i ögat.

Eyeliner bör alltid tillämpas med en lätt beröring. Undvik att dra eller rycka den känsliga huden i ögat. Liner kan tillämpas under nedersta ögonfransarna och ovanför de övre fransarna. Hålla så nära ögonfransarna som möjligt. För att göra dina ögon verkar större, tillämpas liner endast från eleven passiv.

Mascara är pricken. Undvik klumpar genom att ta bort dem med en torr mascaraborste. Om inte din hudton är extremt blek, bör du alltid använda en svart eller svart-brun nyans av mascara.

En mycket viktig och ofta bortglömd teknik för att ha vackra ögon är att aldrig gå till sängs med smink på . Särskilda eye makeup removers är tillgängliga, men mineralolja eller babyolja är ett billigt och effektivt sätt att ta bort den.


Relaterade artiklar


hur man får perfekt rakt hår med ett strykjärn
hur man gör hemmagjord tvål
vilka växter som används för att göra parfym?
hur du tar bort förhårdnader från fötterna
Hur får man en helt ren ansikte
hur man sparar pengar när du får lösnaglar
det bästa sättet att få limmade på lösögonfransar off
hur att bleka gula tänder
hur man får klart för sommaren
hur man undviker en utbrytning