stoppa ansiktet svettning

stoppa ansiktet svettning

Om ditt ansikte svettningar ymnigt, vet du hur pinsamt och frustrerande denna situation kan vara. Den svettning är vanligt förekommande när du är i en varm miljö eller delta i en ansträngande aktivitet som påskyndar din puls och ökar kroppens temperatur. Det finns sätt att du kan stoppa ansiktet svettningar

förstå vad som händer

För att lösa en ansiktsbehandling svettning problem, måste du först förstå varför ditt ansikte svettningar. När din kropp överstiger normal temperatur på ca 98,6 grader, reagerar din hjärna genom att skicka en signal till din svettkörtlarna att släppa ut fukt. Svetten är tänkt att kyla ner dig och få din temperatur tillbaka till det normala. Så i sanning, ansikts-och kroppsbehandlingar svettas är kroppens försök att hjälpa dig i varmt väder. När du är i ett varmt klimat, det finns inte tillräckligt med luft blåser avdunsta svetten och fuktigheten i luften redan tillräckligt tjock med fukt.

dricka vatten

Om du vet att du kommer att vara i ett hett område eller delta i en fysisk aktivitet den dagen, dricka minst två hela koppar kallt vatten förväg. Ta med en flaska iskallt vatten, helst fryst fast, tillsammans med er och fortsätta dricka det (inget kaffe eller läsk) hela dagen. Vatten hjälper till att hålla din svettkörtlarna under kontroll.

Ändra Diet

Vad du äter kan ha en inverkan på hur mycket du svettas. Till exempel kan kryddstark mat som heta såsen och paprika lura hjärnan att tro att din kroppstemperatur är för hög, vilket resulterar i ansiktet och andra organ svettning. Så om du har mycket kryddstark mat i din kost, skära ner, eller åtminstone undvika att äta dessa livsmedel när man är i ett varmt klimat eller före en kraftfull activitiy.

Aktuella lösningar

Det är aktuella antiperspiranter som Du kan använda, som kan förskrivas av hudläkare eller köps över disk, för att minska ansikts svettning. Två sådana produkter går under namnen Drysol och Maxim (aluminiumklorid är den viktigaste ingrediensen). Krämen bör appliceras på ansikte och kvar på upp till åtta timmar. Detta kommer att bidra till att minska ansikts svettning tillfälligt. Botox används också för att minska ansiktet svettning problem, men säkerheten av Botox fortfarande i fråga.


Relaterade artiklar


myter om rökning
hur man klär sig anständigt
hur man rakar benen lätt
hur man sluta bita på naglarna
hur man gör Köln förra
hur man rengör gas permeabla kontakter
hur man rengör nya stinkande makeup borstar
hår & hud tips vård
hur man kan öka cirkulationen på tandköttet
hur att raka testikel