hur man använder en fot pimpsten

hur man använder en fot pimpsten

En pimpsten är lava som har hårdnat till en porös sten. Många människor använder pimpsten stenar under pedikyr eftersom konsistens, liknar sandpapper, gör det lätt att polera bort överflödigt torr, skrovlig och sprucken hud från botten av fötterna. En fot pimpsten är också effektivt exfoliera huden och minska förhårdnader och liktornar fot. En pimpsten är en säker och praktiskt verktyg, men kan vara mycket hård och smärtsam om den inte används på rätt sätt

Du behöver:. .
Basin, hink eller fotbad
Flytande tvål eller duschkräm.
Tvättlapp.
Handduk.
Återfuktande lotion.


1.
Fyll en stor bassäng, hink eller fotbad med varmt vatten.
2.
Tillsätt ca 2 msk. av flytande tvål eller duschkräm till vattnet. En återfuktande duschkräm är ett utmärkt val.
3.
Blötlägg fötterna i varmt vatten och diskmedel i 10 till 15 minuter, eller tills fötterna känns mjuka. En pimpsten fungerar bäst när fötterna är mjuka.
4.
Blöt pimpsten i tvålvatten.
5.
Gnid pimpsten sten över botten på foten med hjälp av en fram-och tillbakagående rörelse. Se till att ägna särskild uppmärksamhet åt hälen, eftersom detta område av foten tenderar att vara den tuffaste. Du kan också försiktigt köra pimpsten över förhårdnader och liktornar. Denna process bör upprepas cirka 5 minuter.
6.
Tvätta fötterna i hink med vatten, med en ren disktrasa. Du bör märka att dina fötter är mycket mjukare. Ta bort fötterna från hinken och torka dem med en handduk.
7.
Fukt dina fötter med en mjukgörande lotion för att lugna dem.

Tips och varningar


 • Medan en fot pimpsten kan ta bort en stor del av död hud efter en användning, det kommer inte helt att minska förhårdnader och liktornar. Detta är en gradvis process. Upprepa dessa steg två eller tre gånger per vecka tills du är nöjd.
 • Var noga med att inte gnugga alltför hårt med pimpsten, eftersom det kan orsaka blödningar och skador. Om du lider av diabetes eller perifer vaskulär sjukdom (dålig cirkulation i fötter och ben) fråga din läkare om det är säkert att använda en fot pimpsten på liktornar och förhårdnader. Använd inte en pimpsten på ömma eller skadad hud.


 • Relaterade artiklar


  hur torra naglar lätt och snabbt
  hur man kan förebygga leukonychia fläckar på naglarna
  hur man kan stoppa spiken bitande vanor
  naturlig roll-on deodorant recept
  hur du kan hjälpa dina ögonbryn växa i snabb
  hur du tar bort en änkas topp permanent
  hur själv mörknande glasögon arbete
  hur man gör en siden sjal
  hur du gör din nagellack håller längre
  hur brudgummen händer och fötter så kvinnan kommer att märka