hur man duscha med en PICC line

hur man duscha med en PICC line

Duscha med en PICC line är en olägenhet som nästan alltid resulterar i en våt dressing (om detta händer ska du ha förbandet genast bytas). Inslagning överarmen med någon form av plastfolie fungerar sällan-vid något tillfälle att fukten kommer igenom. Att göra

Du behöver?.
En billig plast regnrock och den typ av kirurgiska handske som är vattentät och snaps tätt runt hand och handled
.


1.
Köp en billig plast regnrock och klipp upp det på följande sätt. Låt hylsa för den arm som har PICC line och hålla den knutna till den del av regnrock som går runt halsen och fäster i nacken linjen. Var noga med att lämna botten av armhålan del av regnkappa fortfarande sitter. Kasta resten av regnkappa bort. Då glider den modifierade regnrock på och fäst i nacken. Placera en kirurgisk sorts handske på den aktuella sidan, och knäpp fast den över i slutet av regnrock vid handleden, vilket gör det vattentätt.
2.
Vrid duschhuvud bort från PICC line sida av kroppen och säkert PICC line pump (om det fortfarande måste sitta fast) till vissa torra platsen omedelbart utanför duschen. Sätt din PICC line arm, som skyddas av handsken och regnjacka, upp i luften från duschen och hålla den i luften hela UNDER duschen. Sänkning det ännu en gång kommer att vatten kan köra upp armen. Om du håller din arm alltid upp, gravitation hindrar vattnet från att komma till PICC line dressingen.
3.
Mycket, mycket noga dusch själv med hjälp av fria arm, och se till att inte sänka PICC line armen när som helst. Tappa tvålen visat ett sådant problem att jag äntligen investerat i en hand-aktiverat automatisk tvålautomat, vilket fungerade bra. När du duschar kan du tvätta alla delar av kroppen, inklusive huvudet och håret, så länge du är noga med att inte låta vattnet på något sätt gå upp i regnkappa ärmen. Du kan dock inte tvätta varje gren, vilket måste göras vid diskbänken efter duschen för att slutföra rengöring av kroppen.

Tips och varningar


 • A PICC line sjuksköterska rekommenderade skära av toppen av ett rör strumpa, och sedan rulla den över dressingen. Att båda håller förbandet på plats och skyddar den, samtidigt som ytterligare ett lager som kan skydda din dressing från fukt om du ska släppa din arm och få förbandet våt. Jag har använt en tub strumpa som detta och har aldrig ens fått det fuktigt medan du duschar.
 • jag funderat på att skapa en professionell version av regnkläder /handske och få ett patent på det, men i slutändan beslutade Jag skulle hellre få den information ute så snabbt som möjligt till så många PICC line patienter som jag kan. Om du provar min metod och det fungerar för dig, informera er PICC line laget vet om det och få dem sprida ordet. Hänvisa dem till den här webbplatsen.
 • Första gången du duscha med regnkläder /handsken göra det omedelbart före din utnämning ha din PICC line dressing förändrats. Detta sätt, om du får klä våta eller fuktiga, kan de ändras direkt.


 • Relaterade artiklar


  hur man får kontakter ut
  hur man rengör guldtänder
  hur man gör ansiktshår fylla i
  hur du tar bort en företagsintern navelring
  halitosis orsaker
  hur man förebygger dålig andedräkt
  hur man utför en professionell fransk manikyr
  hemgjord lösning kontaktlinser
  vad som orsakar grå hår i ansiktet?
  botemedel för armhåla lukt