skadliga ingredienser i hygienprodukter

skadliga ingredienser i hygienprodukter

De flesta av de personliga hygienprodukter vi använder varje dag är lastade med giftiga kemikalier. Environmental Working Group (EWG) uppgav att Food and Drug Administration (FDA) kräver inte amerikanska tillverkare att lista föroreningar på ingrediens etiketter eller utföra premarket tester produktsäkerhet

Betydelse

hud är den största organ i människokroppen och absorberar 60 procent av vad som är tillämpliga på den, bland annat kemikalier i produkter, enligt Herb Research Foundation. EWG anger att de flesta vuxna använder 10 egenvårdsprodukter såsom schampo, krämer, deodoranter och kosmetika dagligen.

Funktion

Kemikalier öka produkternas prestanda. En trolig cancerframkallande, är formaldehyd ett konserveringsmedel som förlänger hållbarheten, medan fukt som stärker vaselin /petroleum är toxiskt för immunsystemet.

Identifiering

Scan etiketter produkt för vanliga gifter som ftalater /doft (Parfum) propylenglykol, formaldehyd, hydrokinon, kvicksilver, bly, natriumlaurilsulfat /Sodium Laureth Sulfate, mineralolja, vaselin /petroleum och färgämnen.

Varning

EWG's Skin Deep kosmetiska Database betonade att kemikalier i hygienprodukter är kopplade till fosterskador, lungvävnad skada, hormonrubbningar och cancer.

säkrare alternativ

säkrare alternativ är naturliga och ekologiska produkter, som måste ha 95 procent vuxit organiskt ingredienser, enligt Campaign for Safe Cosmetics. Men varnar Morris Shriftman av Avalon Organics som syntet kan läggas till ekologiska ingredienser för att förbättra produktens prestanda.


Relaterade artiklar


hand sanitizer faror
åtgärder för att växa ögonfransarna
användningsområden för tvättsprit
hur du tar bort torr död hud easly från dina fötter
hur man kan spara vatten genom att ta en dusch militär
hur man gör billig hemlagad aftershave
hur du gör din parfym längre under dagen
kokos och palmolja för tvål göra
hur naturligt förebygga och behandla fot lukt
hur man får billig skönhetssalonger i la