När var första hårklipparen uppfunnit?

När var första hårklipparen uppfunnit?

Den första mekaniska hårklippare --- ett handhållet instrument för kapning olika längder på manliga eller kvinnliga hår --- kom ut Serbien i 19th century. Proffs på att använda branschen idag Clippers för trimning mustascher och skägg. Dog groomers lita på hårklippningsmaskiner att producera hund stilar. Anpassning av hårklipparen att arbeta med fårklippning revolutionerade denna industri på grund av den hastighet med vilken Clippers blev en besättning med fårull till en kulle av vinst. Utvecklingen av sladdlösa trimmers och hårklippningsmaskiner för personligt bruk erbjudas mer grooming alternativ. Idag, hårklippningsmaskiner fortsätta att ge bekvämlighet

Nikola Bizumic

Född 1823 i Neradin, Serbien, i en lantlig bondens liv, fann den unge Bizumic arbete i Fruska Mountains, avelssvin. Hans turbulenta liv gjorde honom orolig och trött på sin djurhållning arbetsuppgifter, så han en dag flydde till staden Ruma. Ödet ledde honom till frisören Petar Javonovic, som behövde en assistent, och den unge mannen som lärling hos barberaren. Någon gång i mitten av 19th century, revolutionerade Bizumic den Barbering världen med sin uppfinning av den första Clippers manualen hår. Nikola Bizumic dog 1906.

Leo J Wahl

En ung high-school junior i Sterling, Illinois, Leo Wahl använt sina experiment och idéer att ta en liten elektromagnetisk motor till nästa nivå under studietiden vid University of Illinois. Med hjälp av sin utbildning och talang inom teknik, utformad Wahl en handhållen medicinska massageapparat på sin farbror, Dr Frank Wahl. Läkare Wahl öppnat en fabrik i Sterling att producera och sälja uppfinningen. Under denna tid sålde den unga uppfinnare många av massageapparaterna till frisörsalonger, där han märkt att många av de verktyg som behövs förbättringar.

War Öppnar Wahls möjligheter

När Dr Wahl kvar att avtjäna i den spansk-amerikanska kriget 1898, tog Leo över hans farbrors tillverkande företag, där han fortsatte att experimentera på en elektrisk hårklippare för mer än ett decennium . Efter att ha fulländade hans uppfinning av 1921, patenterade Leo hans slutliga utformningen och det nybildade Wahl Clipper Corp gav världen den första elektriska trimmern.

Arbeta med Barbers

Den verkställande Leo Wahl arbetade med frisörer från kust till kust som indata till konstruktion effektivare och bekvämare hårklippningsmaskiner. Fram till sin död 1957 fortsatte Leo Wahl att göra förbättringar av trimmern, samtidigt införa andra verktyg hårvård till världen. Ättlingar till Leo Wahl fortfarande köra Wahl Clipper Co idag.

Sidney Horstman

näst yngst av 12 överlevande barn till en tysk klocka maker, var Sidney Horstman född den 4 april 1887, i Bath, England. Känd för sin banbrytande design i bil suspensioner och andra komponenter motor, bildade Horstman en personbil företag 1913. Efter att ha stängt sitt företag 1929, Horstman Inc. fortsatt att utveckla andra innovativa bil-och industriprodukter. Någon gång på 1940-talet, uppfann han den första inbyggda justerbara blad elektriska trimmern. Denna funktion får frisörstolar att anpassa bladet att arbeta mer lätt med olika hår längder. Den Horstman Co avbrytas tillverka hårklippningsmaskiner på 1960-talet.


Relaterade artiklar


hur man gör naturligt blockerare kroppslukt
hur man ska behandla löss billigt
hur har friska rosa finger och tånaglar utan polska
hur man gör med bindor hemma
hur man gör Body Spray
hur man kan bli av naturliga kroppen lukt
nagelsvamp behandlingar
hur man odlar länge tånaglar
Hur bidéer arbete?
hur man uppdatera dessa vackra ögon