hur man gör rakningen lättare och nästan roligt

hur man gör rakningen lättare och nästan roligt

Rakning kan vara så jobbigt och är ofta smärtsam. Det sista du vill göra när man är trött på morgonen är att sätta en vasst föremål upp till ditt ansikte. För att inte nämna att rakning är tidskrävande och när du rusar du hamnar skär dig själv att göra rakning upplevelsen ännu mindre njutbar. Även om det är svårt att ta sig runt rakning varje dag (eller varannan dag) det finns åtgärder som du kan vidta för att underlätta rakningen
1.
Det första steget för att underlätta rakningen är att tvätta ansiktet. Detta tar bort olja och smuts som kan trassla hår och hamnar blockerar rakhyvlar vägen. Det är viktigt att hålla ansiktet hydratiserade att minimera irritation så se till att använda en icke-torkning ansikte tvätta.
2.
En dusch är det bästa sättet att tvätta ansiktet, eftersom ångan från duschen kommer att öppna upp porerna och mjuka upp håret under en lång period. Detta kommer att håren lättare att skära. Om du inte duscha ska varmt vatten i upp till tre minuter att få denna effekt.
3.
Applicera ett icke-torkning rakgel eller rakkräm ordentligt och se till att få adekvat täckning över alla de områden du kommer att rakningen. Rakgelen hjälper att återfukta huden samt mjukar upp ansiktshår. Om du har känslig hud, låt rakgelen i blöt i en minut. Detta kommer att ytterligare mjuka upp håret och minskar den ansträngning som krävs för rakning. Se till att raka de känsligaste områdena sista.
4.
Använd en vass rakhyvel. I allmänhet fler blad desto bättre rakning erfarenhet men det är också viktigt att se till att hyveln är skarp. De flesta rakblad har en indikator band som ändrar färg när bladen är matta. Denna indikator remsan sätts på av tillverkaren som vill att du ska köpa fler blad så förändras när du känner är nödvändigt
5
När rakning använda ljus försiktiga rörelser. . För mycket tryck kan leda irritation eller skärsår på huden. Låt rakhyveln göra jobbet, inte du. Att dra i huden stram medan rakning kan ge en mer konsekvent rakyta, speciellt i hårt att raka områden som under näsan. Se till att skölja bladet ofta att ta bort byggt upp hår och rakgel. Raka med tillväxten sedan mot strömmen. Du vet när du går emot strömmen när den riktning du ska är grov i handen.
6.
När du är klar rakning Skölj rakhyveln ordentligt och ta bort vatten. Detta kommer att bevara bladet längre. Torka inte det på en handduk eller smäll det på diskbänken eftersom det kommer matt rakyta snabbare.
7.
När du är klar rakning stänk kallt vatten i ansiktet. Detta kommer att stänga porerna och gör huden att må bättre. Använd en aftershave gel som lugnar och återfuktar huden. Detta kommer att minska irritation och hjälper huden att läka snabbare.

Tips och varningar


 • Det kan vara dyrt att byta rakblad så ofta som rekommenderas, men att köpa i bulk kan spara pengar.
 • Rakning förmodligen aldrig kommer att bli kul . . . åtminstone blir det mindre smärtsamt.


 • Relaterade artiklar


  hur man sminka steg för steg
  Hur epilady arbete?
  hur man använder allt innehåll från "tom" aerosol burkar
  hur man rengör och bleka dina proteser
  hur man kan vara lat för en dag
  hur man använder väteperoxid för att bli av nagelsvamp
  hur har sexig, friska naglar
  hur att få befrielse från rakning
  hur man gör deodorant som fungerar egentligen
  hur man har mer ungdomlig letar händer