trä kontra plast bad borste

trä kontra plast bad borste

Ett bad borste stöd i skrubbning tuff att nå platser. Det kan också bidra till att förbättra cirkulationen genom att stimulera huden. Alla storlekar, former och färger finns, men bör du välja en plast eller trä en? Här är några BADBORSTE överväganden

miljö

Du kan återvinna både plast och trä borstar bad. The Body Shop säljer en återvinningsbar plast bad borste och uppmuntrar återvinning efter användning. Butiken erbjuder också en pensel trä bad gjorda av Forest Stewardship Council plywood, som betyder "virket kommer från välskötta skogar. "Göra en pensel trä badkar är en mer naturlig process och inte lämnar så stort för en klimatpåverkan som tillverkar plast för.

Effektivitet

plast och trä borstar bad göra samma jobb och i allmänhet är lika effektiv. Vissa estetiker dock att naturborst hävdar är mjukare, mer skonsam och göra ett bättre jobb med att jämna ut huden.

Kostnad

kostnadsramen för små plast och trä borstar bad är ca $ 5 till $ 10 . Plastic badborstar i nyhet storlekar, former och färger tenderar att bli dyrare (till exempel säljer AllegroMedical en plast böjd bad borste för $ 165). Bed Bath Beyond säljer både plast och trä borstar bad för $ 7. 99

Longevity

Med tiden trä kan splittras och förvränga när de utsätts för kontinuerlig fukt -. Men plast är mottaglig för mjöldagg. Enligt Lily Gulch tvål, naturligt sisal penslar är bra på peeling men behöver "varken noppar" med en luskam för att hjälpa till att borsten varar längre (flera år). Plast bad borste handtag kan också splittras om de tappas.

Body Borstning

Body borsta, som hjälper till att stimulera cirkulationen och förbättrar hudens utseende, kräver en långskaftad borste badkar. Många estetiker rekommendera borstar trä badkar med naturborst för mjukare kropp borstning.

Varningar och tips

När du använder ett bad borste inte gnugga huden alltför kraftigt. Häng upp din bad borste för att torka helt istället för att låta det sitta i stående badkar /dusch vatten. Mögel-resistent och splitterfritt badborstar finns tillgängliga.


Relaterade artiklar


hur man omedelbart minska svullna ögon av gråt
hur man trycker på muddar på en mans tröja
tips om vitare tänder
hur du tar bort falska spik lim
hur man täcker hudbristningar & en slapp mage
skönhetssalonger tips för ansiktet
hur man hittar razor bump behandling 10.466
split spik avhjälpa
hur du tar bort en änkas topp permanent
Hur epilady arbete?