hur du har bra personlig hygien

hur du har bra personlig hygien

Upprätthålla en god personlig hygien kan förbättra din livskvalitet. Tvätta bort överskottet bakterier minskar risken för sjukdom, göra dig mer attraktiv för det motsatta könet, och hjälper dig att lägga fram ett professionellt utseende på arbetsplatsen. För några av oss, kan det vara förvirrande att förstå vad som utgör god personlig hygien och hur vi kan förbättra våra vanor. Fortsätt att läsa för hygien grunderna, och lära sig att ha god personlig hygien från och med nu

Du behöver:.
Vatten
.
Olika personliga hygienprodukter.
.


1.
Första steget till god hygien är att hålla kroppen ren. För de flesta av oss innebär detta en daglig dusch och bad. Om du har speciellt torr eller känslig hud kan det rådas att duscha varannan dag istället. Regelbunden tvätt avlägsnar olika ämnen från vår hud som sjukdom bakterier och smuts. Det tvättar bort vår svett, som förbättrar kroppslukt. Tvätt hjälper också ta bort döda hudceller från huden-förbättra hudens utseende.

att tvätta upp, använd varmt till hett vatten-inte för varmt, eftersom det kan skada huden. Tvåla in med tvål av ditt val: flytande eller bar, beroende dina önskemål. Du kan tvål för hand, med en svamp eller luffa, eller med hjälp av en ren tvättlapp. Tvål kropp generöst, med särskild hänsyn till områden som genererar svett (och någonstans att hudveck på sig-särskilt om du är överviktig). Skölj av och upprepa vid behov. Bortsett från alla andra saker du kan göra i duschen-som att tvätta håret eller borsta tänderna, diska tar dig cirka tre till fem fasta minuter.

Applicera deodorant till armhålorna dagligen. Detta kommer att hjälpa till att hålla dig från att svettas-och om du gör svettas, det kan dölja lukten. Många gillar också att bära parfym eller cologne för att förbättra deras doft. Dessa produkter kan hjälpa dig att lukta fräscht och rent mellan duschar.
2.
Hand om ditt hår och hårbotten är också viktiga. Tvätt-och konditionering hår regelbundet kan förbättra sin struktur och utseende, och kan hjälpa den att växa snabbare. Ordentlig hårvård kommer att minska eller eliminera mjäll om du lider av det, och kommer att ta bort uppbyggd från styling produkter du använder. För bästa resultat, tvätta och kondition minst två gånger i veckan-mer om du märker ditt hår börjar titta fet eller om du använder produkter dagligen

att schamponera håret, häll ett öre vid kvartalets stora belopp. i din hand (beroende på hårets längd) och gnugga in i håret. Använd båda händerna och mätta alla hår med schampo och sedan använda fingertopparna att skrubba schampo mot hårbotten. Massera hårbotten när du tvättar bidrar till att undanröja alla flingor eller uppbyggd, och kommer att förbättra cirkulationen som ett stöd kan hårväxt. Hårtvätt bör ta mellan 30 sekunder och 2 minuter innan du sköljer noggrant. Om ditt hår fortfarande känns smutsigt efter tvätt, tillämpa en annan del av schampo och upprepa processen.

Efter schamponering, applicera en konditionering skölj. Detta kommer att göra ditt hår mjukare och slätare och hjälper till att skydda den från skador. Häll en krona vid kvartalets stora mängd balsam i handen och sedan applicera det på håret. Snarare än att fokusera på hårbotten denna tid, arbete balsam främst i håret själv-med särskild hänsyn till ändarna om håret är långt. Balsam fungerar ofta bättre om de får sitta på håret i några minuter, så det kan få dig att tvätta och skick tidigt i duschen-låter balsam sitta på håret medan du tvättar. Du kan skölja balsam sista innan du lämnar duschen.
3.
Nästa viktiga komponent att ordentlig hygien är att ta hand om dina tänder. Ditt leende är en av de första sakerna folk märker om dig, så se till att det ser bäst. Munhygien påverkar också din andedräkt, och överskott bakterier i munnen kan bidra till karies.

Se till att borsta åtminstone två gånger dagligen, borsta i minst två minuter varje gång. Börja med att fukta tandborste och tillämpa en rand av tandkräm över borsten. När tandborsten i munnen, flytta borsten över tänderna i olika riktningar-upp och ner på framsidan och baksidan av tänderna, sida till sida på framsidan och baksidan av tänderna, och fram och tillbaka på översidan av tänderna. Ta kontakt med ditt tandkött när du borstar för att hålla dem friska. Om du är benägen att dålig andedräkt kan du även putsa upp och ner tungan för att ta bort illaluktande bakterier. När du är klar borsta, skölj munnen grundligt tills alla tandkräm avlägsnas. Tandtråd regelbundet för att avlägsna matrester och tandsten från mellan tänderna och skölj med munvatten för att döda ännu fler bakterier och hjälpa fräscha andedräkt.

Att hålla andan färska mellan borstningarna kanske du vill göra myntverk, tuggummi eller andetag spray (som Binaca). Om du planerar att vara i närheten av andra, kan det också vara klokt att undvika livsmedel med stickande lukt som lök eller vitlök

Få regelbunden tandvård checkups och rengöring -. En gång per år för vuxna. Detta kommer att hjälpa till att hålla tänderna ser sitt bästa och hjälpa dig att undvika karies. Om du är osäker över dina tänder, kan din tandläkare kan rekommendera tandblekning eller ortodonti förfaranden. Att veta att du har ett stort leende kan göra underverk för ditt självförtroende, öka andras förtroende för dig och få dig att vara mer attraktiv.
4.
Håll ett snyggt utseende. Du behöver inte ha en garderob full av designade kläder, men du bör alltid vara klädd i något snyggt och rent. Tvätta alla kläder efter bär enligt tvättrådet med kvalitet tvättmedel. Se till att lösa eventuella rynkor-ser skrynklig kommer att göra det visas för andra att du inte bryr dig om dig själv ordentligt. Det är också viktigt att kläderna som passar avsett-ingenting alltför snäv eller slarvigt lös. Håll din garderob i gott skick, inte bära kläder med saknade knappar, hål eller revor. Ser till att allt du bär matcher är också lämpligt för ett snyggt utseende-saker som krockar kommer att dra negativ uppmärksamhet på ditt sätt. Pröva även att klä sig korrekt, oavsett situation du är i -. . Inte dyker upp till ett kontorsjobb i träningsbyxor, t ex
5
Sist men inte minst, ta hand om dina hälsa. Få regelbundna läkarkontroller för att du är i god hälsa och att ta itu med eventuella återstående hälsofrågor. Försök att äta en välbalanserad kost för att behålla din vikt och förbättra ditt utseende. Regelbunden motion kan hjälpa till att hålla dig frisk också, så försök att få lite fysisk aktivitet i varje vecka. Underhålla sig själv fysiskt kan minska olika hälsofrågor som kan påverka ditt utseende och hygien.

här är bara grunderna för att hänga med god hygien. Bra grooming är också viktigt, såsom trimning ditt hår och naglar regelbundet, plockar ögonbryn, eller rakning. Om du är osäker på hur man utför denna typ av uppgifter, sök runt på internet för steg-för-steg-instruktioner eller ta hjälp av en kosmetolog.

Ser din bästa kan hjälpa dig att känna ditt bästa också. Du kan hitta efter att ha börjat betala bättre uppmärksamhet åt din grooming att din livskvalitet förbättras-du kan vara sjuk mindre ofta, minska symtomen på depression eller har bättre lycka i ditt romantiska liv. Ju tidigare du börjar ta hand om dig själv ordentligt, ju förr du kan börja skörda frukterna av god hygien.

Tips och varningar


 • Om du har mycket dålig hygien just nu, gör ditt bästa för att förbättra det lite i taget. Kom ihåg att vanor tar tid att bilda eller bryta, så ta det ett steg i taget. Börja med att förbättra bara en sak i taget om det är vad som krävs-men fortsätta att förbättra tills du är på en nivå av hygien kan du ta personlig stolthet i.
 • Överdriv inte med doftande produkter-med för stark lukt (även en ren en) kommer att vara avskräckande för andra.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska behandla manligt håravfall
  Hur man knyter skorna
  hem rättsmedel för löss behandling
  hur man använder ättika som en feminin tvätt
  hur man gör pulver parfym kropp
  guide för att köpa mäns deodorant
  hur har vacker nagelbanden på fötterna
  hur man kan kasta rakblad
  hur man luktar trevligt
  Hur handen saniterare arbete?