daglig kontaktlinser vs varannan vecka

daglig kontaktlinser vs varannan vecka

Både daglig och varannan vecka kontakter är säkra och effektiva alternativ som erbjuder samma synkorrigering, men alla har sina egna fördelar och nackdelar. Veta om dina ögon är torra eller känsliga, hur noggrann du är på väg för vård av kontaktlinser, och vad du har råd, kommer att hjälpa dig i ditt beslut

Jämförelse

Dagliga kontakter är slitna för bara en dag innan den ersattes av ett nytt par på morgonen. Varannan vecka kontakter är slitna i två veckor innan de kastas ut.

Hygien

Dagens kontaktlinser är det mest hygieniska, eftersom det finns liten risk för bakterier att bygga upp det händer över tid och kan orsaka ögoninfektioner.

vård av kontaktlinser

Dagliga kontakter behöver ingen vård kontaktlinser, medan varannan vecka kontakter kräver att användaren desinficera dem varje dag och förvara dem i linsvätska under natten.

ögonproblem

Personer som är benägna till protein och bakterier uppbyggnad, allergier och torra ögon kan vara mer bekväm med dagliga kontakter, eftersom dessa problem förvärras eftersom kontaktlinser blir äldre.

Kostnad

Varannan vecka kontakter är oftast billigare än daglig kontakt linser eftersom du använder betydligt färre med tiden. Men dagliga kontakter kostar nu cirka en dollar per dag, som är överkomligt för många.


Relaterade artiklar


hur man formar dina ögonbryn
tecken på en piercing brosk infektion
diet för spik tillväxt
hur man gör en salong stil franska pedikyr
när du ska byta en näsa ring
Vad är fördelen med aftershave?
hur man rengör ansiktet rodna & makeup borstar
de bästa kontakterna för torra ögon
hur du raka benen i all hast
hur man gör tyg våtservetter