Hur växer hår i ansiktet blir ljusare eller mörkare?

Hur växer hår i ansiktet blir ljusare eller mörkare?

överdriven solexponering

ansiktshår är föremål för samma fysiska /miljömässiga faktorer som kan påverka kroppsbehåring i allmänhet, inklusive i ansiktet och huvudet. En viktig faktor som styr ändrar färg av ansiktshår är alltför hög exponering för solen. Solens ultravioletta strålar har en mycket genomträngande effekt på kropp hår, och överdriven solexponering kan orsaka mörkare ansiktshår att blekna och bli ljusare. Detta orsakas av solens effekter på melanin och pigment som finns i varje hårsäck.

Naturliga åldrandet

Som person åldrar, är det vanligt att pigmentet i hans kroppsbehåring, bland annat ansiktshår, att förlora några av dess naturliga färg och blir ljusare. Ansiktshår kommer gradvis att börja lätta, och så småningom håret börjar gråna. Varje hårsäck börjar gradvis att förlora sin förmåga att producera samma mängder av melanin och pigment-som båda få håret att lätta.

vissa mediciner

Vissa receptbelagda läkemedel kan ha en effekt på en persons ansiktshår. Vissa antibiotika och vissa läkemedel hjärta kan påverka färgen på kroppsbehåring, inklusive ansiktshår. Många gånger dessa mediciner kan stimulera ökad melanin upptag, vilket ofta resulterar i ansiktshår bli mörkare.


Relaterade artiklar


Vad är dentala lumineers?
hur man rengör gas permeabla kontakter
hem tatuering borttagning
Skäggtrimning tekniker med trimmare
hur du gör din egen torrschampo
Hur man sköter om ett spädbarn naglar
Så här handlar skor som går miles
hur man hittar parfym prover
hur man förebygger tånagelsvamp och infektioner
vad är det korrekta sättet att bära hårnät?