Hur är parfymer testats på djur?

Hur är parfymer testats på djur?

Djurförsök görs inom kosmetikaindustrin som ett sätt att bestämma produktens säkerhet för människor. De tester är mycket kontroversiella eftersom de ses av många, inklusive PETA, som inhumana

Irritation tester

För att avgöra om en viss parfym kunde irritera huden, forskare utföra "Draize
hud /ögon" test. Detta görs genom att släppa eller smetar några av produkten på huden på kaniner. Potentiell skada för människors ögon upptäcks genom dropp del av de kemiska i kaniner ögonen.

Poison Tester

Gnagare är det djur i valet för toxicitetstest. Dessa tester utförs antingen genom inandning eller genom tvångsmatning stora doser av den beståndsdel för mössen.

Konsekvenser

Enligt FASEB (Federation of American Societies för experimentell biologi) de flesta djur är euthanized efter test av metoder anses human från den amerikanska Veterinary Medical Association.

riktlinjer

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA uppmanar kosmetikatillverkare att använda de metoder de behöver för att säkerställa deras produkt är säker för allmänheten. De har inte förespråkar djurförsök, men erkänner det kan vara det enda alternativet i vissa fall.

Solutions

Välj produkter som är en del av Peta grymhet Gratis program. Dessa är företag som gör anspråk på att använda alternativa tester. PETA har lanserat en webbplats som kan berätta nästan direkt om din parfym eller andra kosmetiska val deltar i djurförsök.


Relaterade artiklar


hur man odlar ansiktshår snabbare
hur man kan förebygga underarm väta utan i aluminium
hur du gör din manikyr varar längre
hur man bär sig rätten trosor, ingen trosa linjer
botemedel för armhåla lukt
hur man köper remover nagellack
het punk frisyrer för tonåringar
Hur är Pepsodent tandkräm?
rakning för kvinnor nybörjare
hem rättsmedel för hangnails och spruckna händerna