Native Indian rättsmedel för att bli av vägglöss

Native Indian rättsmedel för att bli av vägglöss

Vägglöss har plågat mänskligheten sedan tidernas begynnelse. Nasty, små parasitiska insekter, foder de företrädesvis på mänskligt blod. Den sanna vampyrer av insekten världen, hemsöka vägglöss sängkläder, liggunderlag, filtar och andra områden där människor söker vila. Genom inte helt nattdjur, vägglöss är mest aktiva på natten och foder, obemärkt på deras mänskliga värden.

Typer av Vägglöss

Det finns flera olika typer av vägglöss blodsugande. De är alla elaka. Den vanligaste vägglus är Cimex lectularius återfinns i tempererade klimat runt om i världen, blomstrande på människors blod varje kultur. I tropiska regioner, Cimex hemipterus infests fladdermöss, fåglar och fjäderfä. Två andra arter, Cimex pipistrella och Cimex pilosellus, främst angrepp fladdermöss. En nordamerikansk art, Haematosiphon inodora, också i första hand infests fladdermöss. Alla arter av vägglöss är opportunistiska och kommer angripa människans livsmiljö samt aviär värdar.

Rök Bränning

I århundraden har indianer hade att brottas med vägglus infestationer som orsakade elände och sprida sjukdomar. Precis som människor i kulturer i alla delar av världen, de har tillämpat sina kunskaper om inhemska växter, potions och metoder för att försöka bli av med vägglöss. Rök gasning var anställd med blandat resultat. Bedrolls, filtar och hudar hängdes över öppen eld. Vatten kastades på elden för att producera tung rök. Lågorna var fläktade att uppmuntra rökutveckling i hopp om att vägglöss skulle kvävas.

Wild Mint

Indianer använde bladen av vilda mynta (Mentha arvensis) att stöta bort vägglöss. Bladen på växten krossades och stänkte runt sovrummet. Myntablad blev stoppade innanför vaggan styrelserna för spädbarn och små barn. Krossade myntablad gneds på huden. Lägga påsar av torkad mynta till linneskåp och mellan en madrass och madrasser kan hjälpa stöta bort vägglöss även idag.

Förhöjda Sleeping

Även vägglöss föredrar blod, kommer de äter också möss, råttor och kaniner. Indianer i vissa stammar praktiseras sova på förhöjda plattformar för att distansera sig från vägglöss och annan grund krypande varelser. Vägglöss kan inte hoppa eller flyga. Idag undvika att lägga resväskor eller bedrolls på golvet när du bor på vandrarhem, hotell eller motell. Om strukturen är angripna av vägglöss, de kan krypa in din tillhör. Du oavsiktligt kan få hem dem i resväskan eller campingutrustning.

Värme Cold

Extrem värme eller kyla dödar vägglöss. Native American skulle utsätta filtar, hudar och sova täcker den djupa vintern, låta dem frysa innan föra dem in i tipin eller skydd. (Om du har ett angrepp säng bugg, frysa filtar, lakan, kramdjur och leksaker. Wrap i plastpåsar, placera i frysen och frysa i 48 timmar. ) Under sommarmånaderna, sängkläder slogs bort buggar, skakas i vind, sedan läggs ut på stora berg att baka i den heta solen. Idag, plats lakan, filtar och sovsäckar i torktumlaren på hög värme i 60 minuter för att döda eventuella vägglöss och deras larver.

Cedar

cederolja stöter bort många insekter och användes för att hjälpa till att befria stam sängen bug infestationer. Cedar grenar brändes som fläckar och sängkläder var impregnerade med röken. Sova områden var täckta med grenar klippa ceder i hopp om att doften av ceder olja i grenarna skulle skulle avvärja vägglöss och andra giftiga Critters. Ceder eterisk olja finns på hårdvara och hem butiker byggnad leverans. Torka golvlister, säng ben och och bed head bräda med cederolja. Att tränga ner i en timme sedan torka bort överflödig med en torr trasa.


Relaterade artiklar


felsökning för en Sonicare tandborste
hur du lagrar kontaktlinser utan lösning
tatuering idéer för killar
hur du kan få linser i ögonen
hur man gör grova callused fötter mjuka
spetsar krok peruk instruktioner
hur du permanent ta bort skunk spray lukt
hur man förkorta ögonfransar
hur man förebygger akne med vad som finns i ditt medicinskåp
hur man kan bli av en vitlök lukt från kroppen