hur man dödar en nagelbädden

hur man dödar en nagelbädden

Döda en spik-säng svamp som växer i och under naglar i området kallat "nagelbädden," kan förbättra utseendet på naglarna. Enligt Palo Alto Medical Foundation, spik-säng svampinfektioner är ett vanligt problem. I de flesta fall, det gör ont problemet bara naglarna genom att orsaka missfärgning och sköra naglar, men ibland kan infektionen orsaka smärta eller andra hälsoproblem som gör att döda svampen en nödvändighet

Du behöver:.
Receptbelagda läkemedel mot svampinfektion medicin .


1.
Undvik hem rättsmedel för spik-säng svamp. På grund av det udda placeringen av svampen, fungerar huskurer inte. Döda en spik-säng svamp kräver mediciner som har starka anti-svamp ingredienser. Hem rättsmedel är inte tillräckligt stark för att hantera spik-säng svamp.
2.
Se en läkare om problemet så fort som möjligt. En läkare måste bestämma den exakta problemet. Har läkaren köra ett test på spiken för att undvika att blanda ihop orsaken till problemet med ett annat tillstånd. Vanligtvis läkare kommer att ta ett prov på spiken, till exempel en kloklippning, och skickar den till ett lab för olika tester för svamp-och bakterieinfektioner. Eftersom bakterieinfektioner och svampinfektioner kräver olika mediciner, vill läkaren att bekräfta att problemet är svamp. Troligtvis kommer det att finnas en svampinfektion under naglarna, men det finns andra problem som efterliknar en svampinfektion.
3.
Få ett recept för en lämplig anti-svamp medicin från läkare och ta den enligt anvisningarna. De mest effektiva mediciner som finns tillgängliga är orala läkemedel eftersom dessa kommer att döda svampen vid källan. Utvärtes läkemedel är oftast mindre effektiva eftersom de inte når nagelbädden. Många anti-svamp läkemedel för spik-säng svamp kommer att behöva fortsätta under en månad eller så. Vanliga anti-svamp mediciner för spik infektioner inkluderar itrakonazol, ketokonazol och flukonazol, som är effektiva mot mer än en typ av svamp.
4.
Make uppföljning utnämningar samtidigt på mediciner. Normalt uppföljning utnämningar bör vara en gång varannan vecka eller så, tills medicineringen stoppas. Läkaren kommer att kontrollera eventuell spridning av smittan, ineffektiv behandling och kommer att köra tester för att säkerställa att läkemedel är att ha några skadliga biverkningar.
5.
Tala om för läkaren om svampen återkommer efter medicinering eller om det finns några biverkningar som tyder på medicin skadar hälsan. Vanliga biverkningar är lindriga, såsom huvudvärk eller orolig mage, men leverskador kan ibland uppträda, särskilt när man dricker alkohol medan du använder läkemedlet. Yrsel, mörk urin, trötthet och missfärgning av huden bör rapporteras till en läkare omedelbart, eftersom de är tecken på leverskada. Också informera läkare om medicinen inte fungerar så hon kan avgöra om orsaken är något annat. Läkare kräver ofta en uppföljning möte minst en gång efter det att medicineringen har avslutats, oftast inom några dagar, för att se till att inga hälsoproblem.

Tips och varningar


 • anti-svamp läkemedel kan orsaka leverskador när det tas under längre perioder hos vissa patienter.
 • Allergiska reaktioner ibland förekomma samtidigt som anti-svamp läkemedel. Uppsök läkare i händelse av en allergisk reaktion.
 • Tala om för läkaren om andra läkemedel. Vissa läkemedel kommer att interagera med anti-svamp mediciner.


 • Relaterade artiklar


  Hur sker kroppen lukt?
  hur man tävla i en bikini tävling
  hur att bleka tänderna (plånboksvänlig)
  hur man sätter Köln den ordentligt
  hur korrekt rengöra kontaktlinser
  hur man rengör en pensel rund hår
  hur man gör väskor bad te
  Hur tar jag bort sprayfärg från mina händer?
  hur man kan bli av rakhyvelsutslag med tvättsprit
  hur man väljer tandtråd