tips om hur du sätter kontaktlinser

tips om hur du sätter kontaktlinser

Kontaktlinser kan vara svårt i början eftersom du inte är van vid det. Kommer dock att god hygien och korrekt tips placeringen, tillsammans med praxis, hjälpa dig att sätta dina kontaktlinser bekymmersfri på nolltid

Förberedelser

Alltid noggrant tvätta händerna innan du sätter in kontakter för att säkerställa en god hygien och att ta bort eventuellt skräp från fingrarna som kan överföra till dina kontaktlinser. För att undvika irritation, använda en mild tvål och torka händerna med en luddfri handduk så att du inte får ludd på dina linser. Lägg din luddfri handduk ner där du planerar att sätta in kontakter så att om du släpper en, kommer du att kunna hitta det och det kommer fortfarande att vara rena.

Börjar med samma objektiv vänster ( eller höger) varje gång du sätter och ta bort dina linser för att undvika förväxling. Skölj linserna med att kontakta lösning när du tar ut den ur målet för att rensa all kvardröjande smuts och damm. Sätt linsen på spetsen av pekaren fingret på handen du skriver med.

Till sist, innan du sätter in kontaktlinser, kontrollera att det är rätt. Linsen är höger ut om dess kanter dyker upp. Om kanterna bli, objektivet ut och in.

Infogande

Om du vill infoga ditt kontaktlinser, dra försiktigt ner det undre ögonlocket och dina bästa ögonlocket upp. Detta ger dig gott om utrymme för att infoga ditt objektiv. Titta rakt fram utan att fokusera på fingret så att du inte titta på dina kontaktlinser förs in i ögat.

Placera linsen försiktigt på ögat. Många vill placera den på den nedre vita delen av ögat. Kontaktlinser centrum själva, så när linsen är på ditt öga, kan du titta uppåt, nedåt eller åt sidorna, eller så kan du blunda ett par sekunder medan objektivet centreras.

Säkerhet

Eftersom kontaktlinser innebär att röra vid ögon, bör du vidta lämpliga försiktighetsåtgärder för att undvika ögoninfektioner. Bakterier på händerna kan orsaka en ögoninfektion, och enligt CIBA Vision, rökare löper en ökad risk. Tvätta händerna innan du sätter in dina linser är kanske det viktigaste steget, så att du minskar risken för att sätta bakterier i ögonen tillsammans med dina kontaktlinser.

Om dina ögon är röd, irriterad eller smärtsamma, det kan vara ett tecken på infektion. Använd inte linser Infoga kontakt till irriterade ögon. Du kan vänta och se om irritationen försvinner, eller ring din optiker och se om du behöver boka tid.


Relaterade artiklar


holistiska sätt att rengöra tänderna
hur man skapar en egen parfym
hur man rengör hårda och mjuka kontaktlinser
halitosis orsaker
hur man får naturligt utseende välvda ögonbryn
hur man kan sträcka läderstövlar hemma
vikten av urinkateter vård
Varför växer under ärmen hår och sluta?
vad är en alunstift gjorda av?
hur man gör hemmagjord spik lim