rakning tips & tricks för kvinnor

rakning tips & tricks för kvinnor

Du behöver:
hårborste
. Förblandade kommersiella hårfärgningsmedel.
Plasthandskar.
Wide-tand kam.

För många kvinnor att ta bort oönskad hårväxt är en daglig syssla som vi kan närma på flera sätt. Även elektrolys och laser hårborttagning blir allt mer populära och vaxning gynnas av vissa, rakning är fortfarande den mest populära metoden för att få len hud. Överkomliga priser och bekvämlighet för rakning gör rakhyvlar vår go-to post för hårborttagning men att få de närmaste, långvarigaste rakning tar lite know-how.

rätt rakhyvel

perfekt rakning kräver de rätta verktygen. Borta är de dagar av enkla, enkla blad och rakhyvlar för engångsbruk. Nu, många märken erbjuder rakknivar med upp till fem blad som lyfter håret från roten och skär närmare huden. Många rakhyvlar har nu en återfuktande remsa eller mjuk plast fenor överst på rakhyveln lätt bladen över huden, dämpa raka och förebygga mot hack. Välj en rakhyvel med ett vridbart huvud för att smidigt glida över besvärliga områden som knän och vrister. Ett greppvänligt handtag förhindrar halkar i duschen. Slutligen skadar det inte att god kvalitet rakhyvlar finns i en mängd av ljusa, godis färger.

Förbereda sig ordentligt

Även om du kan vara ivriga att hoppa in i duschen genast upp ur sängen och börjar raka, försök att vänta minst 20 minuter. Huden är lite puffiga och svullna först på morgonen så att du kan uppleva irritation och ett mindre-än-nära rakning om du drar ut kniven direkt. När redo att raka, blöt i varmt vatten i ungefär tre minuter för att mjuka upp håret, öppna hårsäckarna och koppla av huden. Detta är speciellt användbart för grovt hår.

Prova en Shaving Cream

Geler och krämer avsedda för rakning låta rakhyveln att glida smidigt över huden för att förhindra skärsår och främja en närmare rakning. Rakgel och krämer mjuka hår medan fuktgivande huden så inte bara är håret lättare att ta bort, men huden är också återfuktas i processen. Applicera kräm eller gel generöst och låt sitta i tre till fyra minuter. Detta kommer att mjukna och förbereda håret för borttagning.

Läs Teknik

Tillverkare av engångsrakhyvlar tenderar att råda sina kunder att raka i hårets tillväxt, men många människor tycker att göra det motsatta ger en närmare rakning. Om du är utsatt för inåtväxande hårstrån, sticka med hårets tillväxt. Hursomhelst, håll huden spänd, tryck lätt och låta rakhyveln att glida smidigt över huden. Långa, jämna, långsamma rörelser är bäst. Var extra noga runt svåra områden som knän, fotleder och knäveck. Försök att inte gå över samma område flera gånger eftersom detta kan orsaka irritation. Skölj när du har täckt hela området.

Eftervård

Handduk utanför rakade området. Applicera en mild, fuktgivande lotion eller kroppsolja till området. Försök att undvika att använda hudkräm med starka parfymer eller andra tillsatser eftersom dessa kan irritera färska rakade hud. Stick med naturliga produkter som ren vitamin E, kokosolja eller din favorit grädde.


Relaterade artiklar


hur man använder ett känslokallt remover blad
hur man sparar på endagslinser användning kontakt
hur korrekt ta hand om din nya tatuering
hur man odlar en bra skägg
vad är uptown ledig klädsel?
hur du tar bort magen hår
hur man odlar en tjock skägg
hur mögel tvål i form av kulor
deodoranter för att stoppa svett
Hollywood smink tricks för män