hur du tar bort fina repor på optiska linser

hur du tar bort fina repor på optiska linser

Glasögon kan vara ganska dyra, så det är viktigt att skydda din investering. Tyvärr, även med rätt skötsel, kan glasögon fortfarande skadas. Även om de flesta linser kommer med en inbyggd reptålig beläggning, kan fina repor förekommer fortfarande. Lyckligtvis finns det enkla tekniker som hjälper dig ta bort dem hemma

Du behöver:. .
Tandkräm
Microfiber dukar.
Spray möbelpolish.
Metal polish.
Karnaubavax.


1.
Smörj en ärtstor mängd tandkräm på scratch sedan polera den i linsens yta med en mikrofiberduk. Var noga med att använda vanligt, icke-blekning tandkräm. Skölj efter polering och upprepa tills scratch har minskat.
2.
Spray möbelpolish på båda sidor av objektivet. Polska området med hjälp av små, cirkulära rörelser skölj sedan när scratch är synbart förbättrats.
3.
Ansök metall polish på båda sidor av objektivet. Gnid polska till repan med en lugn polering rörelse. Skölj den polska av helt en gång komplett.
4.
Smörj en ärtstor mängd karnaubavax på den optiska linsen. Tryck vaxet i små fina repor att fylla i spåren och jämna ut ytan på linsen. Buff ytan till en smidig, blank yta med en ren mikrofiberduk.

Tips och varningar


 • Nuförtiden är de flesta optiska linser skapats ur plast eller polykarbonat material i stället för glas. Du kan prova dessa metoder på både plast och glas, men repor i glas kan kräva uppmärksamhet av en optiker för stora förbättringar.


 • Relaterade artiklar


  hur man sätta stopp för mul lukt
  hur man gör lödder
  hur du tar bort kvinnliga ansiktshår
  hur man kan bota en valk på foten
  om cross-dressing
  att bota knäckt, knastrar klackar och bottnar i fötterna i ungefär en vecka
  hur man rengör öronen
  hur du gör din egen linsrengöring för linser
  hur man täcker naglar för att göra dem starka
  hur man kan planera för en kemisk peeling