huskurer för huvudlöss

huskurer för huvudlöss

Huvudlöss är parasitiska insekter som lever i och på hår och hårbotten, livnär sig på de angripna människas blod. Enligt National Library of Medicine, huvudlöss är mycket smittsam och lätt överföras från person till person genom nära kontakt eller dela med sig av personliga tillhörigheter. Flera kommersiella produkter finns tillgängliga för att effektivt behandla och döda huvudlöss. Men om du inte har tillgång till dessa behandlingar finns det huskurer som kommer att döda ett angrepp också.

Majonnäs

Majonnäs arbetar som huvudlöss behandling, kväva lössen när kvar i håret för en kort tid. Denna metod för avlivning huvudlöss kräver tjock majonnäs, använd inte mager majonnäs, innehåller den inte så mycket fett. Enligt mormors huskurer, fungerar den behandling genom att täcka hårbotten och hår med ett tjockt lager majonnäs. Efter beläggning håret med majonnäs, lugg längre hår ovanpå huvudet. Tätt svepa hårbotten och hår med plastfolie så att ingen luft möter håret under behandlingen. Låt behandling för att sitta i 15 till 20 minuter så att den till fullo kväver alla huvudlöss. Efteråt, tvätta håret ordentligt och kamma med en nit kam att ta bort eventuella löss ägg. En NIT kam är en fintandad kam gjord speciellt för att ta bort löss ägg, du kan köpa en från din lokala livsmedelsbutik. Upprepa behandlingen dagligen i tre dagar för att döda angrepp.

Vinäger

Ättika är ett effektivt huvudlöss behandling eftersom den innehåller ättiksyra, som dödar huvudlöss och upplöser de band som håller ägg löss i hårbotten och hår. Enligt Ättika människa, att behandla huvudlöss med ättika bör du först noggrant schamponera håret. Efter schamponering, bör håret vara indränkt med ättika, massera in det i hårbotten. Låt ättika att sitta i håret i 5 minuter innan du sköljer och kamma håret med en nit kam för att avlägsna döda löss och ägg löss. Upprepa behandlingen igen inom fem till sju dagar för att döda eventuella kvarvarande huvudlöss.

Neem Oil

Neem olja utvinns ur Nimträd, kommer att effektivt döda huvudlöss och lossa ägg från håret. Oljan finns att köpa från många naturliga livsmedelsaffär eller online leverantörer specialitet. Enligt mormors huskurer, bör håret vara indränkt med Neem olja och härda 30 minuter. Efter blötläggning i 30 minuter, skölj håret med schampo och kam med nit kam för att ta bort löss och ägg lik. Upprepa behandlingen igen i sju dagar för att döda eventuella kvarvarande löss. För att göra behandlingen mer grundligt, efter behandling med Neem olja, skölj håret med vinäger och kamma en gång till.


Relaterade artiklar


om hygien
mustasch vax recept
hur man formar naglar
hur du ger dig själv en manikyr
ammoniaken att bota svettiga handflator
Hur uppstår en NAGELROT?
hur du raka ansiktet varje dag med en icke-elektrisk rakapparat och inte få skärsår och stötar
sätt att se smalare
hur man gör citrus och timjan växtbaserade deodorant
hur man gör bindor