parfym beslutsförfaranden

parfym beslutsförfaranden

Oavsett om du vill spara pengar eller om du vill lukta gott utan att utsätta dig för alkohol och kemikalier som finns i många kommersiella dofter på marknaden, gör din egen parfym är ett alternativ att överväga. Parfym-processen är förvånansvärt enkelt och det kräver inte en massa dyra ingredienser för att skapa en en-av-en-slag signatur doft.

Välja en doft

Tänk om saker som luktar gott till dig , som blommor, frukter, örter och kryddor. Du kommer att använda några dofter direkt från källan, exempelvis apelsin, citron eller grapefrukt peeling, blomblad och löv ört. Du kan också använda eteriska oljor, som är flyktiga växtolja extrakt, för att skapa en doft signatur parfym. Eteriska oljor är mycket koncentrerade, så du behöver bara använda några droppar i taget.

Oljebaserade

Skapa en oljebaserad parfym. Oljebaserad parfym dofter längre än alkoholbaserade dofter. Din naturliga kroppstemperaturen håller oljan värms, vilket gör att lukten att dröja kvar.druvkärnsolja och högkvalitativ olivolja göra det bästa grunden för dofter olja parfym. Den ranson av olja till blommor bör vara 2:1 olja. Du kan välja doftande blommor som rosenblad, jasmin, lavendel, i södra Spring Paw och andra lockande dofter skapa egna lukt.

Blandar ingredienserna

Bruise blommorna i en glasbehållare. Blåmärke dem genom att krossa dem lätt med en sked eller nyper dem. Häll oljan över blommorna tills den täcker bara dem och låt blandningen sitta med en cheesecloth täcker burken i 24 timmar. Efter 24 timmar har upphört, stam blandningen genom cheesecloth och låt det sitta i 24 timmar igen.

Lägg Alkohol

Lägg vodka sparsamt till mixen för att tunna ut lösningen så att den kan användas som en spray- om parfym doft. Sikta på en 3:1 olja till vodka förhållandet när detta görs. När du lägger vodka till din parfymolja doft, tillsätt en droppe i taget, tar tid att blanda innehållet ordentligt när du går.

Lagra Parfym

Förvara din parfym i mörkt, bärnstensfärgat glas behållare för att hålla ljuset från att påverka kvaliteten på din nyskapade doft. Lagra dina flaskor i ett mörkt, svalt att säkerställa lång livslängd.


Relaterade artiklar


hur man alltid ser polerade
Hur man knyter ett snöre som inte kommer ångra
användningsområden för epson salt
hur man gör kräm med alpha hydroxy syra
hur man gör en fot spray för mul lukt
hur du gör din egen manikyr och pedikyr hemma
hur man odlar längre & tjockare ögonbryn
hur man rengör öronen av vax
hur man kan hjälpa bromsa processen av rynkor i ansiktet
hur man ger mig själv en pedikyr