grundläggande dofter att göra parfym

grundläggande dofter att göra parfym

Parfym är en blandning av arom föreningar, eteriska oljor och lösningsmedel för att ge människor en behaglig doft av huden. I århundraden har en mängd olika oljor från växter, skäller och blommor har använts för att skapa många parfym kombinationer. En del människor föredrar ljus, blommiga dofter, medan andra föredrar djup, träiga dofter.

Lavendel

Lavendel, särskilt engelska lavendel, har söt blommig övertoner. Det används i parfym, liksom andra typer av hudvårdsprodukter och skönhetsprodukter såsom salvor, krämer, salvor och kosmetika.

Bergamott

Bergamott är en ört som avger en liknande lukt som bergamott apelsin. Detta ställer bergamott i kategorin citrus dofter. Citrus dofter vanligen används i parfymer på grund av sin kombination av söt, frisk och ren doft.

Cassia

Cassia är en växt som ofta är substitut för kanel på grund av liknande lukt. Liksom ren kanel, har cassia ett varmt, sött och distinkt doft. Till skillnad från blommor och citrus dofter-som är klara, luftiga och ljusa-mörkare dofter såsom Cassia tenderar att vara mer lockande och förförisk.

Sandelträ

Sandelträ är känt för sin djupa, vedartade doft. Många vedartade dofter är en kombination av blommor och djupa dofter. Woody dofter tenderar att vara skarpa utan också mörk med skogs-mysk.Sandelträ är också en typ av trä som behåller sin arom i flera år längre än andra träslag, vilket gör den lämplig för långvarig parfym dofter.

Kamomill

Kamomill kommer från en daisylike anläggning som används för att göra te. Dess doft är en annan typ av blommor, eftersom det är mycket ren och ljus.

Valerian

Valerianus kommer från en mycket sött doftande rosa eller vita blommor. Det är en annan typ av blommig doft, men till skillnad från kamomill och lavendel, har Valerian en mer söt, söt doft som är mer potent. Valeriana var en vanlig eterisk olja som används för århundraden sedan för att skapa parfym.


Relaterade artiklar


hur man kan bli av med finnar efter rakning
parfym beslutsförfaranden
hur man skörda mänskliga feromoner
hur man reparera en peruk
hur man tvättar ansiktet efter schampo & balsam sköljs ut?
hur du tar bort Brun utan sol från handflatorna
hur man gör rakningen lättare och nästan roligt
hur man kan inreda dina naglar
Hur man sköter om en näsa ring
hur man gör proteser vit