hur man kan behandla mörkfärgning av tånaglar

hur man kan behandla mörkfärgning av tånaglar

Mörknade och missfärgade tånaglar kan vara ett symtom på en fysisk sjukdom eller en skada. De kan också vara ful. Mörk och blåmärke tånaglar generellt resultat från en skada, såsom Stubbing din tå eller bär felaktigt montering stickade tröjor. Om tånaglar är förmörkade och gula, är en svampinfektion den troliga orsaken

Du behöver:. .
Mot svamp salva
Vinäger.


1.
Tillåt tid för läkning. Om den mörka tånagel är resultatet av en skada, kan missfärgning pågå i veckor tills missfärgade naglar växer ut. Se en läkare om tån blir röd eller svullen.
2.
Blötlägg tånaglar i en blandning av ättika och vatten. Skapa en blandning av två delar varmt vatten och en del vinäger i en skål. Blötlägg fötterna i 15 minuter åt gången. Detta kan göras dagligen eller varannan dag. Skölj dina fötter och tånaglar med vatten efter blötläggning dem. Klappa dem torra med en mjuk handduk och se dina fötter och tånaglar är helt torra innan du sätter på strumpor eller skor.
3.
Håll dina tånaglar ordentligt klippta. Om dina tånaglar är för långa, kan de stöta mot tårna på dina skor, vilket resulterar i blåmärken.
4.
Kontrollera passningen av dina skor. Löpare och idrottsmän som spelar racketsporter är mer mottagliga för missfärgning när nailbed blir blåslagen genom att upprepade gånger slå tån av skon. Skor som är för bred eller felaktigt spetsad tillåta foten att glida framåt. Skor som är för kort kan också skada nailbed.
5.
Besöka en läkare om dina tånaglar är förmörkade och gulaktig, särskilt om de har en foul lukt. Läkaren kan ordinera läkemedel mot svampinfektion mediciner som tas oralt eller appliceras lokalt. Svampinfektioner kan ta månader att behandla.


Relaterade artiklar


hur man försköna flip flops för alla kläder
Hur får man en vitare, ljusare, bättre leende i dagar
bidé vs toalett
det korrekta sättet att tillämpa en eyeliner
hur man undviker inåtväxta hårstrån efter rakning
hur man sätter Köln den ordentligt
hur man kan stoppa statisk hänga i vinter
Träningstips medan mens
hur du tar bort sol naglar hemma
behandlingar för svamp på ett inåtväxande stortå