hur man lär barn att ta ett bad

hur man lär barn att ta ett bad

Badkar tid kan vara en härlig lärorik erfarenhet för ditt barn. Lär ditt barn hur man tar hand om hans eller hennes kropp i en lättsam sätt kommer att ingjuta hälsosamma vanor i många år framöver
1

lära barn att bada börjar när de är spädbarn. Eftersom ständig tillsyn är ett måste, måste allt vara klart i förväg: handdukar, leksaker bad, tvål och schampo, badrock, tvättlappar och lotion. Vid tiden ditt barn är 18 månader till två år gammal, kan han eller hon delta i dessa förberedelser. Hålla dem samman i en väska eller korg kommer att visa hur man kan hålla dessa saker organiserade.
2. Author fem års ålder, kan de flesta barn bada själva, men ändå kräver konstant övervakning. Förklara för barnen att stanna sittande i badkaret. Stå upp för att nå för något kan orsaka barn att halka och falla. Visa barnen hur man tvättar sina ansikten och halsar först, och sedan arbeta sig ner till sina armar, bål och ben och resten av kroppen. Barn i denna ålder kan fortfarande behöver hjälp tvätt och sköljning hår men bör uppmuntras att delta. Barn i denna ålder kan behöva en hand ut ur badkaret, men bör uppmuntras att torka sig själva och hänga handduken upp snyggt.
3.
Barn i åldrarna sex och 10 kan fortfarande njuta av bad tid och klarar att hantera det själva, men kanske inte lika grundlig som deras föräldrar skulle vilja att de var. Låt ditt barn att få vara ifred, men berätta för honom eller henne att du förbehåller sig rätten att en post-bad inspektion bakom öronen. Insistera på att ditt barn städa badrummet när han eller hon är klar.
4. Author en ålder av 10, kommer ditt barn har förhoppningsvis bad tid behärskade. Som barn blir preteens, påminna dem om att täta och kanske dagligen bad eller dusch behövs för att hålla rent och luktfritt. Var säker på att de har de verktyg de behöver för att göra bad en trevlig upplevelse.


Relaterade artiklar


Hur blir håret inåtväxta?
hur man uppdatera dessa vackra ögon
hur man byter batteri på en Oral-B pulsar tandborste
Ear Care hem åtgärda
historia tandtråd
hur du tar bort tobak fläckar från fingrar
hur man rengör en tumi portfölj
nagelbitande tips
hur bleka ögat
manliga kosmetiska ingrepp