killen är frisyrer från 60-talet

killen är frisyrer från 60-talet

Du behöver:

1960-talet var en tid av sociala och politiska omvälvningar. Överensstämmelsen för det sena 1950-talet utvecklats till frigjorda experiment i livet och kultur, och frisyrer av denna tid förändrats lika drastiskt som den politiken. Årtiondet började med kortklippta och rena skuren mäns frisyrer som saknade ansiktshår. I mitten av 60-talet präglades av shaggier versioner av gamla stil, som gav vika för den slutliga utseendet på era, en blandning av ymnig ansiktshår och långa lockar som oftast förknippas med hippies idag.

mäns frisyrer i början av 1960

De tidiga 1960-talet var fortfarande starkt påverkad av den konservativa 50-talet. Män bar sitt hår i kortklippta och starkt pomaderade stilar. President John F. Kennedy var en arketypisk representation av perfekt coiffed män i denna epok. Hans sida skildes, clean-cut, men inte mycket kort hår och renrakad ansikte var de stort för snygga män i början av 1960. Vildsvin borst hår borstar och vaxbaserat pomades var viktigt för att få och upprätthålla perfekt coiffed hår om denna tid.

Bowl Cut

The Beatles framträdande på The Ed Sullivan Show år 1965 ledde till trendsättande skål i bitar, som också bars av Rolling Stones bandledaren Brian Jones. Stilen, uppkallad efter sin all-ett-långt hår-som om skär runt en skål-har kopierats av unga män i massor. En bit av en avvikelse från perfektion av den tidigare 60-talet var snittet en hybrid av konservativa tendenser och stilar hippie fortfarande väntar på.

Hippie Hair

hippie estetiska uppstod i slutet av 60-talet, och tillsammans med det kom lång hår för både män och kvinnor, ovårdade ansiktshår, och utsmyckningar i form av pärlor, snusnäsdukar, och band. Helskägg fanns överallt, var långa raka lås slitna sans hatt och hålls tillbaka med bara en halsduk, och långa polisonger avslutade titta symboliseras av John Lennon.


Relaterade artiklar


hur du bleka dina tänder med remsor
hur man dödar en nagelbädden
hur man har god hygien
hur man gör utslag gratis underarm deodorant
trä kontra plast bad borste
hur man kan anpassa hårklippningsmaskiner
hur man använder hårnät
hur bleka och ljusare tänder
sätt att göra ansiktshår växa snabbt
god hygien tips