naturliga sätt att rengöra tandproteser

naturliga sätt att rengöra tandproteser

Medan det finns många specialiserade produkter på marknaden för rengöring löständer finns det också några naturliga sätt att rengöra tandproteser. Dessa säkra, effektiva och billiga hushållsprodukter har använts för att rengöra tandproteser i årtionden, och kommer att lämna dem fräscha, rena och skinande.

Bakpulver

bakpulver har länge varit känt för sin effektivitet i rengöring av tänder, och den kan användas för att rengöra tandproteser naturligt och desinfektera dem också. En naturlig slipmedel kommer bakpulver bort matrester-och polera tänderna. Stänka på en våt protes pensel eller göra ett praktiskt pasta genom att kombinera bakpulver med en liten mängd vatten och sedan borsta och skölj proteser som vanligt.

Vinäger

Som naturliga tänder, tandproteser är mottagliga till tandsten. Den sura karaktär hushållsättika kommer att arbeta för att mjuka upp och ta bort tandsten, medan dödar bakterier på samma gång. Blanda en lösning av lika delar vatten och vinäger och låt tandproteser i blöt i den för 20 till 30 minuter. Blötläggning kan eller inte kan ta bort tartar helt-envis uppbyggnaden av tandsten får endast mjukas till graden, och ytterligare borstning eller upprepad blötläggning kan krävas

Väteperoxid

För att döda bakterier, blöt dina proteser in väteperoxid. Placera proteser i en liten skål och häll i tillräckligt väteperoxid för att täcka dem. Låt proteser i blöt i 30 minuter till en timme, och skölj med vatten. Många drugstore kommer att bära olika styrkor av väteperoxid-oftast, 3 procent och 6 procent. För naturliga protes rengöring, använd 3 peroxid procent väte.

Strumpbyxor

slipmedel är i allmänhet inte rekommenderas för användning på proteser, eftersom de kan repa ytan på din löständer och lämnar små sprickor där bakterier kan gömma sig. Proteser att se matt kan poleras säkert med vanliga strumpbyxor. Att effektivt trasa hemmagjord polering, skära en liten bit från ett rent par strumpbyxor och gnugga den mot ytan på din löständer tills glans uppenbaras.


Relaterade artiklar


vad mineraler är i tandkräm?
hur du gör din manikyr varar längre
hur du tar bort korniga saker från mina kontakter
genomskinligt nagellack vs täckfärg
hemgjord svart tvål
hur man får sandal-värdig fötter
hur du tar bort akryl naglar hemma
hur man rengör tandproteser med blekmedel
Hur kan jag göra min röst djupare?
Hur du tar ut kontaktlinser