sätt att behålla din personliga hygien

sätt att behålla din personliga hygien

Du behöver:
antibakteriell tvål
. Pappershandduk.
Piercing desinfektionsmedel spray.

Underhålla personlig hygien är nödvändig för en rad olika skäl, inklusive sociala och hälsomässiga skäl. Att upprätthålla en hög standard på hygien är en viktig del av förhindra utveckling och spridning infektioner och sjukdomar. Hygien påverkar också ditt sociala liv och hur du känner dig själv. God hygien hjälper dig att känna dig säker och hälsosam och kan göra samspela med andra lättare och trevligare.

Bad och tvätt

Bad är regelbundet viktigt. Du kommer i kontakt med bakterier och baciller hela dagen under aktiviteter såsom att ta ut soporna, byta en blöja, rengöring av badrum och laga mat. Se alltid till att du tvättar händerna med varmt vatten och tvål efter att ha kommit i kontakt med potentiellt skadliga material.När du duschar ägna särskild uppmärksamhet åt ansikte, fötter, armhålor och könsorganen, eftersom dessa områden är särskilt utsatta för dålig lukt och infektion. Också fokusera på rengöring och trimning naglarna. På en daglig basis, dina naglar samla smuts, skräp, bakterier och bakterier som stannar under nageln tills du rengör den. För att göra detta behöver du en nagelborste och /eller en spik inte att skrapa bort uppsamlad smuts.

Hair Hygien

Tvätt-och konditionering håret med produkter för din hårtyp är också en viktig del av din hygien regim. Undvik att tvätta håret för att ofta, vilket kan skada håret och torka ut hårbotten. Hår kan alltid sköljas utan att tillämpa produkter för att skölja bort smuts, samtidigt som naturliga oljor att stanna kvar. Rengör din kammar och borstar minst en gång i veckan, ta bort hår, tvätta med tvål och vatten och låta det lufttorka.

Munhygien

tandborstning och tandtråd är avgörande för att bibehålla en frisk mun. Borsta två gånger om dagen, när du vaknar och innan sängen. Över-tandborstning kan vara lika skadlig som inte borstar tillräckligt. Även otillräcklig tandborstning kan orsaka karies och plack byggs upp, borsta till ofta eller för hårt kan slita bort det yttre lagret av emalj, vilket gör tänderna mer känsliga och mottagliga för röta och andra problem. Köp en ny tandborste var tredje månad. Du bör också använda tandtråd en gång om dagen. Tandtråd är lika viktigt som att borsta eftersom det tar bort mat från mellan tänderna att borsta kan inte ta bort. Inte tandtråd kan leda till hål i tänderna och dålig andedräkt.


Relaterade artiklar


plast byxblöjorna vs gummi byxor blöja
hur man gör blöjor vuxen duk
hur man hittar kontaktlinser om du tappar
hur man vitare tänder
Colgate synlig vit riktningar
Hur gör jag en inåtväxta tånagel städning efter operationen?
hur du tar bort en parfym lukt
säkerhet av ren en elektrisk rakapparat
duk servetter vs pappersservetter
hur man gör hästsvans scrunchies