spik lim ingredienser

spik lim ingredienser

Du behöver:
Lemon
. Kniv.
Vatten.
2 skålar.
1 msk.
 bakpulver.
2 tabletter protes renare.
Whitening tandkräm.
Tandborste.
Mjuk borste.
Bomullstuss.
Väteperoxid.

En oväntad reaktion eller allergi mot det kitt som binder en akryl nagel i din kan förstöra en kväll eller evenemang. Nail limmet måste vara stark nog att limma akryl eller lösnaglar till dina riktiga, och det betyder att starka kemikalier krävs. Att veta vad dessa ingredienser, och vad de gör, kan hjälpa dig att avgöra vilka produkter som är lämpliga för din hälsa och naglar.

Ingredienser

Många märken av spik lim inkluderar etanol cyanoakrylat, BHA, polyuretan akrylat oligomerer, hydroxypropyl metakrylat, bensoylperoxid isopropanol, violett 2 och citronsyra. Några av dessa ingredienser kan orsaka hudirritation eller gifter som negativa effekter på människors hälsa. Kontrollera din lim flaska för att se vilka ingredienser det innehåller.

Ethyl Cyanoakrylat

Ethyl cyanakrylat är en färglös vätska med karakteristisk lukt som är den viktigaste ingrediensen lim i olika lim. Det är också en människans immunförsvar ämne och kan irritera hud, ögon och lungor. De Fysikalisk och teoretisk kemi Laboratoriet vid Oxford University varnar inte låta denna kemikalie kommer i kontakt med huden eller ögonen, och använda det med tillräcklig ventilation.

BHA

BHA är en kemikalie som används på vissa kosmetika att förlänga hållbarhetstiden. Det är också förknippat med varningar om endokrina störningar, allergier och immunotoxicitet, bioackumulering och organsystem toxicitet (icke-reproduktiva), enligt Environmental Working Group, som publicerar en kosmetisk säkerhet databas. Tester på däggdjursceller visa positiva mutationen resultat för cancer och djurstudier visar att den påverkar hjärnan och nervsystemet även vid måttliga doser. Europeiska unionen har förbjudit användningen av BHA som en doft och delstaten Kalifornien kräver att varje produkt som innehåller BHA bör innehålla en varningstext att det kan vara cancerframkallande. Inte alla spik lim innehåller BHA.

Polyuretan Acrylate Oligomer

Denna kemikalie bidrar till att minska klibbig av spiken lim efter det torkar.

Hydroxypropyl metakrylat

Hydroxypropyl metakrylat hjälper förlänga eller bygga naglar. Den kosmetiska beståndsdelar Review expertpanelen säger denna kemikalie är säker att använda i kosmetika så länge som produkten också varnar för kontakt med huden.

Benzoyl Isopropanol

Benzoyl Isopropanol blir spiken lim i fast form och håller din nya naglar ordentligt. FDA har funnit denna ingrediens som skall säkra att använda i kosmetiska produkter.

Violett 2

Som namnet antyder, är violett 2 användas i kosmetika för sina färgegenskaper. FDA har bedömt denna syntetiska pigment som säkra för utvärtes bruk.

Citronsyra

Citronsyra är ett vitt pulver som kommer från citrusfrukter som citroner och apelsiner. Det kan också göras från jästa socker lösningar. I kosmetika, hjälper denna ingrediens konservera de produkter som upprätthåller en viss syra /basbalansen eller lägger en fräsch citrondoft. Enligt Environmental Working Group, har djurstudier visat att en måttlig dos kan citronsyra irritera huden.


Relaterade artiklar


royalty frisyrer
hur du gör din egen naturliga deodorant
hur veta varför du ser dåligt i dina bilder
Hur får man en nära rakning för känslig hud
Hur kan jag bli av med nagel svamp?
historia depilering
hur man luktar gott på en anime konvention
Hur deodorant arbete?
frisyr en oval ansikte hos män
kvinnlig personlig hygien tips