verktyg för handikappade

verktyg för handikappade

Verktyg finns för många typer av handikapp, bland annat artrit, multipel skleros och lupus. Dessa verktyg är gjorda för att hjälpa personer med tillstånd som påverkar deras leder, fri rörlighet eller förmåga att greppa. Att göra vardagliga aktiviteter med ett handikapp behöver inte vara lika utmanande som en gång var fallet. Verktyg kan utöka din räckvidd eller gripa möjligheter, ge möjlighet till handsfree-verksamhet och fri handikappade vara mindre beroende av andra och mer kan ta hand om sig själva. Handikapp-hjälpmedel verktyg, av vilka många är billiga, omfattar produkter för hygien och grooming och produkter för vardagliga aktiviteter såsom att skriva, bad och restauranger.

Grooming

En grooming verktyg som kan vara till nytta för funktionshindrade personer är triple-sidig tandborste. Eftersom tandborsten består av tre delar som faktiskt möte vid 45-graders vinkel, ingen rotation av borsten är nödvändig när du borstar tänderna. Denna borste rensar alla sidor av varje tand med varje slag. För hårvård, borstar och kammar på ett långt skaft med en gummerad grepp hjälpa till att nå annars svåråtkomliga platser. Skohornet-Reacher är en kombination skohorn och nå extender. Den 32-tums skohorn tillåter bekväm i att halka på skor. Den Reacher är en förlängning av armen som en krok trigger som kan användas för att hänga Reacher på en rullstol och att hämta föremål från golvet utan att böja ner. Likaså för bad, innehåller ett bad kit svampar för att tvätta fötterna, svampar för tvätt din kropp och förlängare handtag, återigen för dem med svårigheter att böja.

Vardagliga aktiviteter

Verktyg kan hjälpa personer med funktionshinder genomföra vardagliga aktiviteter och hobby, att betala räkningar körning. Ett vägt penna kan hjälpa dem har problem med samordning. Ringen penna låter pekfingret glida genom en ögla medan de andra fingrarna greppa en tjock handtag, för dem vars händer kramp när gripande. Rullstolsbundna eller rörelsehindrade trädgårdsmästare kan använda en 32-tums Reacher som en trädgårdsarbete verktyg på slutet. Ett piller kross som arbetar tyst, med ett minimum av skjutande, stöd i det dagliga medicinska behov. De med synskada, minne eller frågor samordning kan behöva en förstärkt bild telefon med stora knappar och fläckar att sätta bilder av människor för kortnummer. Slutligen underlättar bil-caddy hand-bandet spännen enkelt till bilens fönster och sätta sig i bilen, i synnerhet för SUV: ar eller större bilar där steget upp är en stor en.

Mat

Om rörlighet eller grepp frågor påverkar din matupplevelse, kan du använda bestick med räfflade, stora, gummiliknande handles. The sked och gaffel kan ställas in till valfri vinkel och kan böjas för att användas med båda händerna. De med begränsad flexibilitet kan använda en hög-sidig skålen med en icke-sladd botten för att undvika spill. En bred bas dricka mugg med handtag på varje sida och ett valfritt lock kan dricka utan spill eller välta.


Relaterade artiklar


hur man gör ditt hår för ett professionellt jobb
hur man använder örter och mineraler för att bekämpa dålig andedräkt
hur man kan bota underben skallighet [ett pedagogiskt rim]
göra växtbaserade kosmetika
hur man gör en ättika behandling för att bli av med nagelsvamp
hur du tar bort falska akryl naglar
hur reparera en skråma på en glasögonduk
Hur man använder en alunstift
hur man gör tvål från glycerol
hemgjord citrus-baserade deodoranter