typer av t - shirt utskrift

typer av t - shirt utskrift

T-shirt utskriftsteknik har kommit en lång väg från enkla screentryck . Även screentryck används fortfarande idag för många tillämpningar, såsom fotboll och baseball tröjor , finns det nya trycktekniker som producerar fyrfärg resultat på kortare tid . Vinyl skärmaskiner har också skära in i screentryck verksamheten , vilket gör det möjligt att producera samma kvalitet skjortor som är kostnadseffektiva nog att skriva ut en i taget .

Digital Printing

Den digitala tryckprocessen för T- shirts använder en högkvalitativ professionell digital skrivare för att skapa en bild på ett tunt genomskinligt material. Detta material är sedan placeras över t-shirt och värme och tryck tillämpas . Den digitala tryckprocessen används på ljusa tröjor och vita områden lämnas öppet . För mörka material , är processen liknande , men den digitala skrivaren skapar bilden på en tjockare , vitt material i stället för ett tunt , genomskinligt material. Digitaltryck en T- shirt tillåter färgövergångar och realistisk grafik , men tröjorna inte håller sig väl till tvättmaskinen . Digitalt tryckta tröjor kan kostnadseffektivt fram en i taget . Processen rekommenderas för korta serier av T-shirts.

screentryck

Screen-tryckta T-shirts är tryckta med hjälp av en sorts stencil som är ansluten till en serigrafi . Schablonen läggs över skjortan och bläck körs över toppen. När stencilen tas bort , är bilden kvar på tröjan . Screentryck flera färger betyder väntar för varje färg torka innan vi går vidare till nästa färg , så väntetiden kan bli omfattande . Det kan vara dyrt att skapa en anpassad screentryckt tröja eftersom skrivaren måste skapa en egen stencil . Screentryckta tröjor vanligtvis varar i flera år , trots flera resor genom tvättmaskinen . Men screentryck en skjorta innebär att hålla motiv enkelt, som endast text eller enkla former .

Vinyl Program

Vinyl skärmaskiner har blivit ett kostnadseffektivt alternativ till screentryck . Skjortan designern använder en dator att skapa en enkel design , som text eller teckningar . Datorn skickar sedan bilden till plottern , som använder en liten kniv att skära design till ett skikt av vinyl . När vinyl kommer ut ur maskinen , är bilden som skurits ut ur vinyl , lämnar vinyl bilden på en plast stöd. Den vinyl appliceras på t-shirt med värme och tryck , huvudsakligen smälter in i tröjan . Den resut är skjortan som verkar vara screentryck , men kan vara ett kostnadseffektivt sätt tillverka en i taget . Vinyl tröjor kan pågå i åratal om de är väl omhändertagen . Vinyl tröjor bör inte placeras i en torktumlare .

Inkjet Heat Transfers

Inkjet värmeöverföring papper kan användas hemma för att skapa T-tröjor med en vanlig bläckstråleskrivare. Det finns två grundläggande typer av papper värmeöverföring på marknaden , ljus tyg och mörkt tyg . Precis som i den professionella digitala tryckprocessen , den mörka tyget överföringar har en vit bakgrund , medan ljuset tyget överföringar är tydliga . Även om processen för bläckstråleskrivare värme överföringar är mycket lika digitaltryck , resultaten är oftast inte lika bra . Bläckstråle överföringar använder standard bläckstråle bläck för att skriva ut på tröjan och kommer inte att hålla upp i tvättmaskinen .


Relaterade artiklar


hur man använder en ärmbräda till järn skjortor
hur du lägger till kroppen att kläder av ull
former av bomull material
typer av t - shirt utskrift
som en överklass professionell