det bästa sättet att vattentäta stövlar

det bästa sättet att vattentäta stövlar

Bra kvalitet läder och stövlar mocka , både för arbete och för mode , är en investering . Tar tid att vattentäta dina stövlar skyddar dem från väder och kommer att lägga år av livet till stövlar . Vattentätning din läderstövlar tar lite tid och ansträngning. Även stövlar förbehandlat redan av tillverkaren kommer att gynnas av en årlig at- home tätskikt

Hur ofta ska du Vattentät Your Boots ?

Experter rekommenderar tätskikt stövlar minst årligen . Stövlar som marknadsförs som vattentät faktiskt förbehandlas med en vattenfast beläggning . Denna beläggning var aldrig tänkt att vara permanent . Om du bär läderstövlar dagligen , eller under svåra väderförhållanden, bör du kontrollera dem varje månad för att se lädret inte absorberar vatten . För att kontrollera dina stövlar , stänka vatten på dem . Om vattnet pärlor upp , är tätskikt bra . Stövlar i mocka eller nubuck bör kontrolleras efter varje slitage för några tecken på smuts eller vatten fläckar .

Förbereda Leather Boots

Använd en mjuk trasa och en läderrengöring att noggrant rengöra stövlar . Se till att ta bort all smuts , oljor och salt rester ( från bergsalt ) från ytan på sockorna . Nästa , fukta lädret med mink olja , gnugga den med en mjuk trasa , för att hålla det mjukt och hindra den från uttorkning och sprickbildning .

Vattentätning Leather Boots

med en mjuk trasa ( en trasa blöja fungerar bra ) tillämpa en generös lager bivax till varje uppstart . Att låta bivax tid att sjunka in i läder, lämna vax på stövlar i minst åtta timmar eller över natten. Avlägsna överflödigt vax genom att torka av den med en mjuk trasa .

Suede och Nubuck stövlar

Suede är en specialbehandlad läder som är slipad , borstad eller ruggade och ger en mjuk , strukturerad yta . Nubuck är en dyr , smörig-mjukt skinn används ofta i mycket avancerade läder soffor och stolar . Nubuck mjukhet och hållbarhet gör den till ett utmärkt material för stövlar och jackor . Vatten och smuts färgar båda dessa läder . Extra uppmärksamhet krävs för att förhindra att element från missfärgas stövlar från mocka eller nubuck .

Vattentätning Suede eller Nubuck stövlar

Använd inte en trasa för att torka stövlar . Använd en gummi spets eller plast borste för att torka bort smuts . Använd en spray -on vattentät produkt speciellt avsedd för mocka eller nubuck . Använd inte bivax eller produkter avsedda för vanliga läderstövlar eftersom dessa produkter kommer att permanent missfärgar nubuck eller mocka . Eftersom stövlar av dessa material kan färga så lätt kan impregneringsmedel produkten vanligtvis appliceras på nytt efter varje bär .


Relaterade artiklar


hur du tar bort matlagning fett och oljefläckar från kläder och tyg
det bästa sättet att vattentäta stövlar
hur du enkelt ta bort fett från kläder
Hur ofta ska du putsa dina skor ?
hur man får pitch ut kläder i tvätten
hur du håller din vita ljus