hur man ska behandla ett bi sting med hjälp av naturläkemedel

hur man ska behandla ett bi sting med hjälp av naturläkemedel

För de flesta människor , är ett bi stick bara en intensivt smärtsam upplevelse . För vissa människor , men det kan vara en livshotande situation. Det beror på att de kan vara allergisk mot giftet i biets gadd . Vad gör det värre är att när du får stucken av ett bi , det är mycket troligt att många andra bin från samma koloni kommer sting dig , som en instinktiv reaktion . Mängden smärta som man känner när stucken av ett bi beror på vilken typ av binas , och personens känslighet .
När man arbetar med ett bi sting måste du först följa viss standard Första hjälpen efter som du kan prova några åtgärder för att lindra symptom :

Du behöver :
Nagelskulptering /Kreditkort .
Pincett.
Klistra av bakpulver och vatten .
Honey.
Gurkmeja pulver .


1 .
När stucken av ett bi , är det första du behöver göra för att ta bort gadden . Stinger innehåller vanligtvis gift , och detta är släppt efter Bistick , vilket gör det ont mer och mer . Försök att inte klämma på huden först, eftersom detta gör giftet sippra ut snabbare . Försök istället att skrapa den med en nagel , eller ett kort (du kan använda ett kreditkort ) . Om det inte fungerar , sedan använda en pincett eller klämma huden så att hullingen kommer till ytan.
2 .
När stucken av ett bi , hålla ett vakande öga på symptom på anafylaktisk chock. Vissa personer som är allergiska mot bi- gift kan reagera kraftigt på ett bi sting . Symtomen inkluderar andningssvårigheter , kramper , svaghet , förvirring , medvetslöshet , kräkningar , eller ett utslag . De kan uppstå några sekunder till minuter efter första sticket . Om detta händer kommer offret behöver omedelbar läkarvård .
3 .
Om det inte finns någon risk för en allergisk reaktion , kan du behandla sedan BISTING med lättillgängliga material . Liksom de flesta bett, du bara måste vänta på den skada att bli bättre , men några hem rättsmedel kommer att göra huden läker snabbare .
4 .
En lösning är att tillämpa en pasta av bakning läsk och vatten till sting . Detta kommer att lindra smärtan , och även påskynda läkning . Honung kan också användas till skadan , och detta kommer att underlätta alla klåda från sting . Honung ger en svalkande , lugnande effekt på huden . Ett annat vanligt hem botemedel efterlyser de liberala inslag av kött MÖRNINGSMEDEL på platsen där du har blivit stungen . Detta kommer att minska smärta och svullnad. Du kan också ansöka gurkmeja pulver , som fungerar som en naturlig antiseptisk .

tips och varningar


 • I händelse av en allergisk reaktion mot Bistick är omedelbar läkarvård absolut nödvändigt . Människor som har haft allergiska reaktioner kan bära en adrenalin injektion för att behandla anafylaktisk chock. I fall du kommer camping eller kommer att vara utomhus , det är en bra idé att ha några kommersiellt tillgängliga produkter som kan behandla Bistick .


 • Relaterade artiklar


  hur man ska behandla ett bi sting med hjälp av naturläkemedel
  hur man behandlar en myggen bita
  hur man ska behandla säng bug bites
  hur man kör iväg myggor naturligt
  hur man läka BISTING med tobak
  hur man kan undvika att bli biten av myggor naturligt