städa upp rutiner för blod

städa upp rutiner för blod

Blod , särskilt i stora mängder , kan vara en av de mest störande ämnen för att rengöra . Dock är infekterade blod relativt säker att rengöra . Eftersom vissa infektioner kan spridas genom blodet , det finns flera rutiner för rengöring upp det som föreskrivs av Occupational Safety and Health Administration och Centers for Disease Control and Prevention . Yrkesverksamma som har certifierats för att rengöra biologiska risker och ta bort människors kroppsvätskor på ett säkert sätt bör rengöra stora fläckar .

Begränsa åtkomst

Begränsa åtkomst till det område eller färgade materialet är ett av de första stegen för att städa upp blodet . Om det färgade objektet är litet eller det är ditt eget blod , rena posten så snart du märker fläcken . Om du städa upp efter en olycka med någon med smittat blod , varvid tillträde av området inte bara kan hindra att fläcken sprider sig men skydda andra från virus . I de flesta fall är det viktigt att behandla alla okända blod som om det var smittade , enligt Occupational Safety and Health Administration .

skydd

Latex eller nitrat handskar skyddar händerna mot exponering för blod , enligt Centers for Disease Control and Prevention . Proffs och certifierad personal är oftast en varning för vassa föremål som kan tränga igenom handsken och huden och underlätta spridningen av virus såsom HIV eller hepatit B , enligt University of Kentucky hälsa och miljö och säkerhetsavdelning. Skyddskläder ingår även disponibel och steril förkläden och skyddsglasögon.

Barrier

Skapa en barriär runt blodet hindrar den från att sprida sig och innehåller den så att den kan rengöras . Hinder kan göras av alla absorberande material såsom kattsand , smuts , sand eller salt , beroende på jag Rengöring Specialist Magazine .

Desinficera

Hälsorisker fortfarande existerar även efter det att blodet har tagits bort . Desinfektion av området är ett viktigt steg . Bleach-rengöringsmedel och desinfektionsmedel kommer att ta bort HIV och hepatit B. Alla rengöring av verktyg bör även gå igenom en desinficerande process för att förhindra att virus sprids . Poster indränkt i blod bör kastas i anvisade behållare Biohazard avfall .


Relaterade artiklar


hur man städa upp på mattor
hur man hjälper till att städa upp efter en måltid
städa upp rutiner för blod
lätt utomhus städa upp idéer
sammanfattning städa upp tips