gratis hem rättsmedel för att ta bort tjära bort av möbler

gratis hem rättsmedel för att ta bort tjära bort av möbler

Du behöver :
Massiv säng foundationWashing machineDrying machineMild tvättmedel

Det finns många huskurer för att bli av tjära fläckar på möbler som inte kommer att skada möbler . Frysa tjära med en påse is är en av de mest populära rättsmedel för att ta bort tjära från trämöbler . Tjära som har fått på stoppade möbler kan tas bort med tvättsprit och vaselin är ett effektivt och säkert borttagning metod för de flesta läder .

trämöbler

Försök inte chip tjära av trämöbler utan att frysa det först eftersom detta kan skada träet . Tjäran måste frysas , antingen genom att placera en påse med is på fläcken eller helt enkelt stapla is på området . När tjära har blivit hårt och sprött den kan tas bort helt enkelt med en slö kniv eller spatel . Använd mjuka rörelser för att arbeta fläcken för att undvika att skada träet under . Flytta mot mitten av fläcken försiktigt från utsidan och upprepa tills fläcken tjära avlägsnas . Detta kan ta lite arbete men tar så småningom lossna möblerna . Tjära lämnar i allmänhet en restprodukt när den har tagits bort men detta kan lätt fastställas genom vegetabilisk olja till fläcken med en ren trasa . Försiktigt gnugga fläcken tills den försvinner.

skinnmöbler

Petroleum är gelé en effektiv metod för rengöring tjära av läder och kan appliceras med en mjuk trasa och sedan torkas av . Även om denna metod som normalt används på lädersäten bil kan tillämpas på skinnmöbler i hemmet också. Nagelband olja anses också vara en effektiv metod , men det är viktigt att hålla oljan på fläcken och utanför skinnsoffa för att förhindra ytterligare färgning .

Tyg Klädsel

Agera snabbt medan fläck på klädsel är fortfarande våt för bästa resultat . Om fläcken har härdat följande metoder fortfarande gäller . Blot upp överflödig vätska från mjuk tjära med hushållspapper . Skrapa tjära bort klädsel med en smörkniv eller mjuk plast sked , noga med att inte dra på materialet för mycket . Vätning en bomullstuss eller hushållspapper med tvättsprit och dutta fläcken ska lyfta hela fläcken . Var noga med att tillämpa denna alkohol endast med en pappershandduk eller bomullstuss för att undvika att få det omgivande stoppade materialet vått och eventuellt skadade . Om fläcken är kvar efter att ha använt gnugga alkohol , prova att badda på fläcken med en vatten-våt pappershandduk . När området är fuktigt använda en annan pappershandduk för att badda på fläcken med tvättmedel . Upprepa vid behov.


Relaterade artiklar


hur man städa upp på mattor
hur man målar vit gräsmatta stolar
hur reparera sovrumsmöbler
består i att sälja en madrass olagligt ?
hur man hyr en möblerad bostad
Tempur- kontra kontur - pedic
lätt utomhus städa upp idéer
sammanfattning städa upp tips
sida stol stilar
tryckavlastande madrasser