skinnsoffa vård tips

skinnsoffa vård tips

Du behöver : .
Solid säng foundationWashing machineDrying machineMild tvättmedel

bekvämt och lyxigt att sitta på , är läder också slitstark och bra kvalitet skinnsoffa bör pågå i åratal . Jämfört med ett tyg soffa , gör en lädersoffa kräver lite mer omsorg och uppmärksamhet , men om du får för vana att regelbundet se efter den , kan du hjälpa en lädersoffa kvar i topp skick .

Rengöring Smuts

Rengör försiktigt en skinnsoffa med en dammsugare . En borsttillbehöret är idealiska för att avlägsna damm och smuts och för att hålla lädret rent . För lätt damm på läder , försiktigt torka rent med en fuktig trasa , se till att torka området efteråt och undvika att lämna några våta fläckar , eftersom vatten kan färga läder .

solljus och värme

Placera skinnsoffa så att , om möjligt , är det utom räckhåll för direkt solljus och på avstånd från värmekällor , till exempel en brand eller element. Både solljus och direkt värme kan orsaka läder färg att blekna . Om det enda stället att sätta din soffa är nära fönstret kan installera persienner i fönstret erbjuder skydd till en skinnsoffa och minska blekning .

konditioneringsbehandling

Investera i en läder konditioneringsbehandling och tillämpa den på din lädersoffa var sjätte månad eller oftare vid behov . Möbelaffärer säljer balsam specialitet läder-din försäljare kanske har erbjudit dig en när du köpte din soffa . Följ instruktionerna på produkten flaska eller förpackning . Undvik att använda några andra allmänna möbler rengöringsmedel , eftersom många inte är lämpade för användning på skinnsoffor och gör lädret klibbig .

Spill och mönster

Använd ett absorberande , fuktig trasa för att torka bort den vätska-baserade spill på en skinnsoffa . Om ett varumärke visas när lädret torkar , polera med en torr trasa . För att ta bort fet spill eller andra märken , lägg till en mild , naturlig tvål på trasan och skölj med kallt vatten . Torka ordentligt .

Allmänt Care

Ta hand om en skinnsoffa genom att regelbundet roterande kuddar , som hjälper jämna ut slitaget . Undvik att lägga något vasst i soffan , så skarpa kanter kan gräva i läder , lämnar fula märken och avskräcka barn från att leka med leksaker när man sitter på soffan .


Relaterade artiklar


hur att rekonditionera en slaktare block bord
hur man målar vit gräsmatta stolar
lätt utomhus städa upp idéer
hur man installerar en vattensäng värmare
Tempur- kontra kontur - pedic
hur reparera sovrumsmöbler
göra bordsskivor
hur man hyr en möblerad bostad
hur man hjälper till att städa upp efter en måltid
Hur infoga en hemmabio till ett stort rum