hur man målar formica möbler

hur man målar formica möbler

Formica har använts till allt från disk till skåp och till och med sovrumsmöbler . Din föråldrade Formica möbler kan inte längre vara i hög stil , men den kan ändå ha mycket goda år kvar . Paint är en smidig lösning för en färg som du inte längre vill eller Formica att flisas och dinged . Målning Formica ytor måste ske med omsorg . Ytan är smart och motstår färg . Bra prep arbete kommer att göra all skillnad i att få ett bra , slagtåliga yta

Du behöver : .
trinatriumsalt phosphateRagsLow -Tack målarens tapeSandpaperPalm rollerPaint sanderPrimerPaintbrushSmooth skum .


1 .
Rengör ytan av möbler med trinatriumfosfat (TSP ) . TSP är ett effektivt rengöringsmedel och kommer också att beröva blank yta på möbler , vilket gör det lättare att prime och måla .
2 .
Tape de delar av möbler som du inte vill att måla . Ta bort eventuella knoppar eller annan hårdvara från möblerna .
3 .
fast medium sandpapper till en Palm Sander. Slipa hela ytan av möbler . Vibrationerna från den Hörnslipmaskin kommer att skapa jämnare textur på Formica än handslipning . Sand några marker i Formica tills ytan är slät vid beröring .
4 .
Applicera primer på möbler med en jämn skumgummirulle . En smidig skumgummirulle ger liten eller ingen textur till möbler , vilket ger en snygg finish. Välj en bindning primer som är framtagen för hala ytor. Applicera primer till svåråtkomliga områden med pensel . Låt primern torka under fyra timmar .
5 .
Måla möbler med lackfärg med samma tekniker som används för att applicera primer . Emalj färger god vidhäftning till slick ytor . Applicera flera tunna lager av färg . Låt sista lagret torka över natten.
6 .
Måla på ett lager av polyuretan . Polyuretan hjälper till att skydda den målade Formica från chips och sprickor . Applicera två till tre lager av täckfärg med god kvalitet pensel .

tips och varningar


 • Låt någon droppa märken torka helt . Slipa droppa märken med fint slippapper och röra upp färgen .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör din läderklädsel
  göra bordsskivor
  hur bevara läder möbler
  hur man gör ett mjukt barn stol
  hur man rengör mögel från utomhus kuddar
  hur man installerar en vattensäng värmare
  typer av kontorsanställda tabeller
  hur reparera sovrumsmöbler
  hur man gör en dubbel ram säng
  diy matsal bänk