hur reparera prygel på en gungstol

hur reparera prygel på en gungstol

Gungstolar med käpp säten kan få tillbaka minnen av att besöka din mormor . Även sockerrör säten är typiskt hållbara , har de en tendens att bågna och bryta med tiden . Byte av prygel är möjligt ges rätt verktyg och inköp av nya prygel och spline . Processen för nytt prygel dina möbler kommer att ta tid , eftersom du måste arbeta med det material medan de är blöta

Du behöver : .
Pre-woven sockerrör webbingSplinePliersUtility knifeHot vatten VinegarEyedropperWood mejsel (1 /8 tum ) ScrewdriverWood glueRagsWooden kil Tack hammare .


1 .
Beställ sockerrör sadelgjord och spline för att passa din rocker säte. Det finns platser på nätet som säljer denna och andra prygel leveranser . Bandet kommer i en mängd olika stilar inklusive den traditionella hexagon mönster , en sill ben design och en vävd sort . Spline är den tunna röret som används för att säkra sockerrör bandet i spåret i stolsitsen .
2 .
bort sätet om möjligt . Ta bort bultarna som håller fast den med en tång . Ställ bultar undan på ett säkert ställe att återanvända senare .
3 .
Skär sockerrör säte från stolen med en brukskniv . Klipp till inom 2 inches av sidorna .
4 .
Blanda varmt vatten med en liten mängd ättika .
5 .
Ta bort spline från stolen . Applicera en liten mängd av hett vatten och ättika blandning av spline med en pipett , början där det är ihop . Låt det mjukna och ta bort den från spåret . Fortsätt tills spline och resterande bandet är helt bort .
6 .
Skrapa eventuella limrester från spåret med en mejsel eller skruvmejsel . Låt stolsitsen torka helt .
7 .
Blötlägg bandet i varmt vatten i 15 minuter . Blötlägg spline tills den är smidig .
8 .
Lägg bandet under stolsitsen med den blanka sidan uppåt .
9 .
Tryck på sockerrör bandet i skåran på sätet med en kil och tack hammare . Börja på baksidan av sätet , knacka i en tum eller två . Gör samma sak med sidorna och framsidan av sätet . Fortsätt tills bandet är på plats . Låt ungefär en tum ge i sätet , eftersom det kommer att krympa när det torkar .
10 .
Applicera en tunn ström av trälim i spåret . Peka på spline i spåret . Låt stolen torka i 24 timmar . Placera en fuktig trasa över stolen medan det torkar så det inte torkar för snabbt .
11 .
bort överflödigt sockerrör från sätet med en brukskniv . Byt sätet på stolen med bultar .


Relaterade artiklar


hur fläcken möbler mörka
skum ottoman typer
tryckavlastande madrasser
hur du monterar en lat pojke stol
vad är skillnaden i Trådantal i ark ?
hur man klä möbler matsal kuddar rum stol
hur att Refinish soffor
möbler kakel mosaik design idéer
hur man åter täcka en soffa
trämöbler stilar