typer av kudde fyllning

typer av kudde fyllning

Nyckeln till en god natts sömn är en bekväm kudde . Många typer av kuddar finns , för att passa en mängd olika preferenser . Kudde stoppning är tillverkad av en mängd material på ett brett spektrum av kostnaderna . Eftersom positionen av ditt huvud , nacke och axlar kraftigt påverkar din sömnkvalitet dock hitta den perfekta kudden fyllning för dig är ett måste .

Polyester

Polyester är en av människan skapad plast och dess fibrer används som kudde stoppning . Ju större Trådtäthet , desto bättre kvalitet för fyllning . Kuddar gjorda med polyester fyllning är billiga och deras hållbarhet tillåter användning av upp till två år . Tredimensionella fiber kluster håller form för nacke, huvud och skuldra . Polyester stoppning tenderar att absorbera svett och ansiktsolja lättare . Det är nödvändigt att rengöra kuddar regelbundet , men de kan tvättas i maskin . Fyllningen är ett syntetiskt material , vilket gör den fri från lukt och allergener .

Memory Foam

Memory skum utvecklades under 1970-talet av NASA Ames Research Center för att minska g-krafter på astronauter under lift- off . Samma fyllning används nu i kuddar för att möjliggöra jämn fördelning av en persons vikt under sömnen . Skummet överensstämmer med huvud och hals , återvänder till sin tidigare form när trycket tas bort . Detta visko- elasticitet medger enkel anpassning till huvudrörelserna under natten . Skum i kudden har hundratals hål som ger tillräcklig luftcirkulation och förhindra att fukt samling . Eftersom bakterier och mögel kan inte leva i skum , kuddarna är hudvänliga . Dammkvalster är tre gånger mindre sannolikt att överleva på en skum kudde .

dunfjädrar

Down dunkuddar erbjuder en lätt , mjukare sätt för sidan slipers att känna komfort hela natten . Ner består av små fjädrar hittades under yttre fjädrar på fåglar . Eftersom ner är mindre , saknar det barbules som kan sticka ut genom en fjäder kudde . Fibrerna håller varma luften nära en persons huvud och fungerar som en isolator . Dunkuddar är slitstarka och behåller sin form med tiden . Down in från ankor och gäss , men ejder ner är en prioriterad kudde fyllning . Kostnad varierar beroende på fylla innehåll och typ av dun . Den dyrare dunkuddar kommer från gäss och fylla innehållet är högre .


Relaterade artiklar


Hur man sköter om en slaktare Block Island
hur man gör ett mjukt barn stol
hur till återvinna en ottoman
hur man får ut luften ur en kudde Aerobed - top
hur man demonterar en futon
hur att rekonditionera en slaktare block bord
hur man gör en japansk Shoji skärm
idéer för att konvertera en dubbel säng i en soffa
hur man rengör din läderklädsel
låda fjädrar vs minne skum