hur man kan minska mögel i madrasser

hur man kan minska mögel i madrasser

Naturlatex görs från den extraherade sav från gummiträd och automatiskt och mögel resistent . Av denna anledning , naturlatex madrasser är allt populärare bland personer med allergiska problem. Latexmadrasser är lättskötta och de inte behöver rotera som standard coil-resårmadrasser göra . Många latexmadrasser kommer med 10-eller 20- års garanti från tillverkaren , och förväntas pågå i den genomsnittlige användaren många år tidigare att tidsramen

Du behöver :
dammsugare. .
Flytande tvättmedel.
Svamp eller trasa .


1 .
Ta bort alla sängkläder från latex madrass och tvätta som vanligt . Om du är allergisk mot mögel och kvalster , bör du tvätta dina sängkläder ofta . Penningtvätt dina sängkläder en gång i veckan är normalt rekommenderas av allergi experter för att minska exponeringen för allergener . Se till att dina sängkläder är helt torr innan du sätter den på din säng . Tvätta sängkläder i varmt vatten minskar allergener och dödar bakterier .
2 .
Ta bort madrassen som täcker och tvätta . De flesta madrasser har en avtagbar klädsel som dragkedjor av. Som med dina andra sängkläder , om du har allergier bör du tvätta din madrass som täcker ofta och i varmt vatten. Kontrollera att madrassen torka ordentligt innan den placeras tillbaka på madrassen.
3 .
Vakuum dina latex madrass och inspektera den för fläckar eller tecken på mögel . Även latex är mögel resistent , om det har varit fukt i kläm mellan dina sängkläder och madrass , kan det finnas mögel rester mot ansiktet av latex madrass .
4 .
Spot rengöra din madrass om du hittar några fläckar . Blanda fyra eller fem droppar flytande tvättmedel i en kopp kallt vatten . Använd en svamp eller en ren trasa för att utplåna den blandningen på fläcken . Gnugga inte eller skrubba , eftersom det kan orsaka fläckar att sprida sig. Använd inte lösningsmedel på din latex madrassen som lösningsmedel gör att latex att bryta ner . Om du behöver plats rengöra latex madrass , se till att madrassen är helt torr innan du byter din madrass täcka och sängkläder .

tips och varningar


 • Se till att du förstår vad som täcks av din garantin för din madrass .
 • Kontakta din madrass tillverkaren om du hittar en stor fläck eller fel i din madrass
 • Solljus orsakar latex att bryta ner . ta hand för att lämna din latex madrass omfattas om dina sängkläder kommer att vara avstängd på madrassen i flera timmar
 • .


  Relaterade artiklar


  lacken idéer för träbord
  delar för en vikbar picknickbord
  hur vattenskyddad trämöbler
  hur man återuppliva gamla möbler
  Tempur- kontra kontur - pedic
  hur man gör en tabell från trä pallar
  hur du tar bort fläckar från möbler av trä
  gör det själv lackering av träbord
  hur man gör ett hål i madrassen
  hur man gör en ut baby vagga kartong för en docka