hur man väljer viktorianska möbler

hur man väljer viktorianska möbler

Den viktorianska eran såg betydande förändringar i människors sätt inredda och möblerade sina hem . Trots att fattigdomen var utbredd , det var en stigande medelklass som en följd av industrialiseringen . Så många människors förmögenhet ökat, fann de sig i en position att lämna sina hem på ett sätt som skulle återspegla sin nya status . En av de viktigaste inslagen i den viktorianska perioden var ökad uppmärksamhet på detaljer , till exempel i handtag , och även mer utsmyckade slutar på möbler . Omvänt Arts and Crafts-rörelsen var början på en återgång till enkelhet och landsbygden hantverk .

Du behöver :
Guide till möbler och priserna


1
Bekanta dig med egenskaperna för olika träslag . . Lär dig att skilja mellan ek , mahogny och rosenträ . Mahogny är mörkt och mycket finkornig , har Rosewood en nästan rosa nyans , och är återigen mycket finkornigt , det är oftast blankpolerade . Ek har en grövre korn och är en varm , mid-brun färg . Leta efter stora speglar införlivas möbler , eftersom detta var populärt i den viktorianska perioden . När du väljer viktorianska möbler till ditt hus , uppmärksam på måtten för dina rum , eftersom du inte vill ha stora bitar som kommer att se ut i proportion .
2 .
Lär dig mer om förändringar i stil som utvecklades under den viktorianska perioden . Observera tecken på utsmyckade ytskikt såsom intarsia , Ormolu och till och med införlivandet av porslinstallrikar till möbler . Leta efter smidesjärn , används för att göra klädhängare och vinterträdgård möbler . Bestäm om du bara vill ha ett klassiskt stycke av viktorianska möbler-till exempel en skänk som huvudsaklig funktion i ditt vardagsrum . Mahogny klädhängare och ett litet bord mahogny ser riktigt fina ut i en hall .
3 .
lära sig lite om William Morris och Arts and Crafts-rörelsen , som syftade till att komma bort från massproduktion och återgå till enklare, mer rustika möbler . Rush liggande stolar och andra handgjorda möbler var typiska för Arts and Crafts-rörelsen . Dessa enkla bitar kan användas mycket effektivt i en bondgård-kök . Ek sovrumsmöbler kan matchas med några färgglada plädar och vitt linne sängkläder för en klassisk traditionellt utseende.

tips och varningar


 • Priset på gamla möbler varierar , så du måste titta på aktuella trender . Det är fördelaktigt att delta i ett fåtal möbler auktioner innan du köper dina egna pjäser .
 • Se upp för möbler som har stört , eller har delar som lagts till.


 • Relaterade artiklar


  polyuretan vs latex madrass
  hur man fixar en repa på en plast bord
  diy matsal bänk
  typer av kudde fyllning
  kreativa idéer för en DVD förvaring
  soffa vs kärlek sits
  sammanfattning städa upp tips
  anatomi lampfattningar
  hur man mäter en california king size- säng för madrassen
  hur man skär latexskum