kan återställa trämöbler

kan återställa trämöbler

Trämöbler skadas med tiden . Färgen kan lossna eller chip , kan trä bli splittrad och urkärnade . Det är lätt att spara pengar genom att reparera trämöbler själv . Nya trämöbler kostnader hundratals, kanske tusentals dollar . Genom att reparera och återställa dina befintliga möbler , är pengar som sparas i det långa loppet , och antika och vintage möbler är bevarad

Du behöver : .
Dammask
Bomull trädgårdshandskar.
Gamla tidningen.
Elektrisk slipmaskin.
320-slippapper.
Rengör penslar .
Kemisk färgborttagning agent .
Skrapning verktyg.
Spackelspade.
Gel fläcken.
Latex lackfärg.
Lack.
150-slippapper.


1 .
Sätt på dammfiltermask och vita bomullshandskar trädgårdsarbete, att skydda mot splitter . Öppna alla fönster för god ventilation . Sätt gammalt tidningspapper på golvet för att skydda golvet från trädamm .
2 .
Sand trämöbler för att få bort gammal lack, färg eller gropar i skogen. Använd en elektrisk slipmaskin till sand stora möbler . Använd 320-slippapper till sand mindre möbler och de delar av stora möbler som är för små för en elektrisk slipmaskin att nå. Sand i fiberriktningen. Ta bort trädamm med en ren pensel .
3 .
Strip trämöbler med en kemisk färgborttagning agent . Ta en ren pensel och måla kemisk färgborttagning agenten på möblerna i även stroke . Vänta på kemisk färgborttagning agent att börja oxiderande . Den kemisk färgborttagning agent är redo att skrapas när små bubblor form på ytan. Skrapa bort separeringsapparaten agent efter det bubblor med en skrapning verktyg eller en spackel .
4 .
Stain trämöbler med en vattenbaserad gel till skick och återfuktar trä , särskilt om möbler är antika eller porösa trä , som tall . Doppa en ren pensel i gelen fläcken och måla på träets yta i mjuka, jämna drag . Låt det första skiktet torka och sedan stryk en andra gång .
5 .
Om du har valt att måla dina möbler i stället för att fläcka , måla med latex lackfärg i valfri färg . Applicera färgen med en ren pensel . Använd två lager , och låt första lagret torka innan du applicerar andra strykningen .
6 .
Varnish betsat eller målat trä . Lack kommer att bidra till försegla och skydda trä kvar i sitt naturliga tillstånd och hjälper till att skydda fläckar eller måla färgen bleks eller flis . Använd en fläck som är både vatten och insekter bevis . Applicera ett skikt med en ren pensel och låt torka över natten. Nästa dag , sand lätt med 150-slippapper , bara så ytan av möblerna är befriat , men det första lagret av lack förblir intakt . Ta bort damm med en pensel . Applicera ett andra lager lack , och låt torka.


Relaterade artiklar


hur du hittar återställningsknappen för en Coleman spa
hur att Refinish soffor
hur man målar en ek fåfänga
skillnaden mellan dubbla & Queen sänggavlar
möbelrengöring guide
hur man hittar en italiensk säng i en påse
information om antika lönn sovrumsmöbler
dymling gemensamma fördelar
hur reparera en sprucken skinnsoffa
tätheten av ett minne skum madrass topper