typer av trästolar

typer av trästolar

Trästolar kommer i alla former och storlekar . Under årens lopp en mängd olika trästolar har utformats för att passa ett ännu bredare utbud av ändamål, människor , kulturer och sammanhang . Det finns stolar som är konstruerade för verandor och barer , för matsalsbord och kyrka altare . Alla dessa stolar är olika beroende på klass , kultur och material till de människor som utformat dem . Du kanske inte inser det, men stolen du sitter på kan säga så mycket om dig och din kultur som de kläder du har på dig och maten du äter .

Adirondack ordförande

En Adirondack stol eller Muskoka stol traditionellt finns på landsbygden , och var särskilt vanlig i Adirondack Mountains i norra New York i början av 20- talet . Ursprungligen var det gjort av 11 trästycken , vanligtvis skära från en enda styrelse . Dess rakt bakåt lutar lätt bakåt , och består av sju vertikala brädor som kommer från baksidan av sätet och fan ut något i toppen , så att toppen av ryggstödet är bredare än botten . Själva sätet är platt , och armstöd är breda och kraftiga . Dagens Adirondack stolar har ändrats något , och ofta har en rundad rygg och något konturformad plats för extra komfort. De är populära i utomhusmiljöer såsom verandor , uteplatser och gårdar .

Glastonbury Stol

A Glastonbury stol är en tidig trä fällstol . Det är tänkt att går tillbaka till tidig medeltid , men föll ur bruk i början av 15: e århundradet . Det gjordes ursprungligen i England , och designen för stolen tros ha kommit från Rom genom Abbott Richard Beere av Glastonbury Abbey . A Glastonbury stol är vanligen tillverkade av ek , och ofta innehåller en utsirad kudde stoppning i botten och baksidan av stolen. Stolen faktiskt inte vika om det inte är demonteras , även om det ser ut som om det kan . Ändå gjorde sin minimala struktur och enkel design det lätt att demontera , fartyg och förvara .

gungstol

gungstolen fått sitt namn från sin funktion . De två böjda brädor under benen så att sittern att gunga fram och tillbaka försiktigt , vilket ökar avslappning och komfort. Denna konstruktion är bra för hållning och ergonomi , eftersom den sittandes vikt naturligt gör att stolen att luta tillbaka till sin optimala sittställning . Gungstolen har sitt ursprung i Amerika i början 18th century , men dess ursprungliga uppfinnaren är okänd . Gungstolar används ofta på verandor eller i utomhusmiljöer och är speciellt populär bland kvinnor med spädbarn, eftersom den gungande rörelsen ofta hjälper till att lugna en gråtande bebis .


Relaterade artiklar


hur man klä en stol från ikea
installationsanvisningarna för en fullständig utbyggnad låda bild
hur att rekonditionera en slaktare block bord
hur man identifierar ett papper ratten på en moraklocka
hur man målar formica möbler
hur man avsluta utomhus trämöbler
skum ottoman typer
hur man fixar en skinnfåtölj
hur man hittar en italiensk säng i en påse
hur du tar bort en HON sidled fil låda