Skillnaden mellan King & Kalifornien King ark

Skillnaden mellan King & Kalifornien King ark

Tillverkare marknaden king size- sängar under fyra olika namn : Standard King , Östra kung , kung Kalifornien och västra kung . Men i fråga om storlek , det finns egentligen bara två olika typer av king size-säng . Standarden och östra kungen har samma mått , gör som Kalifornien och västra kung . Vid köp av ark , är det viktigt att skilja mellan dessa två storlekar på sängen

Mätningar

standard ( eller Östra ) kung är 76 inches bred och 80 inches lång , medan den smalare Kalifornien ( eller västerländska ) kung är 72 inches bred och 84 inches lång . Om du inte kan komma ihåg vilken du köpt , helt enkelt använda ett måttband för att bestämma längd och bredd på din madrass . Djup kan variera avsevärt mellan tillverkare-från 9 inches för en äldre madrass till 16 inches för en tryckavlastande sort-och inte är en faktor i den typ av kung du har .

Komfort

Tall folk njuta av Kaliforniens kungen , som är den längsta på marknaden . De som gillar att sträcka ut sina vingspann är fans av den bredare Standard King , vilket motsvarar två extra långa tvillingar skjutas ihop

Fit

King size- lakan är utbytbara-. en del även kommer märkas " en storlek passar alla "-men de flesta är helt enkelt nära nog i storlek som antingen man arbetar på någon typ av säng . Det är en annan historia för den monterade botten blad som inte kommer att sitta tätt om det inte överensstämmer med den typ av kung du har .

Tillgänglighet

De flesta återförsäljare online har ett urval av lakan i båda storlekarna , även om standarden kung är något vanligare än Kalifornien kung . Som person kan du få mer av ett eller annat slag beroende på vilka geografiska område du bor i. Till exempel kan du hitta fler Kalifornien kung ark i Golden State , eftersom det är där sängen är mest populära .

Kostnad

Återförsäljare som Bed , Bath Beyond och Walmart ta ut samma pris för en uppsättning standard kung och en uppsättning Kalifornien kung ark . År 2010 kostar en uppsättning av Kung ark ungefär $ 79,99 , med viss variation i prissättningen beroende på thread-count och material .


Relaterade artiklar


Hur man sköter om en slaktare Block Island
idéer för att konvertera en dubbel säng i en soffa
hur vattenskyddad trämöbler
kan återställa trämöbler
hur man rengör teak utemöbler
hur man gör en japansk Shoji skärm
hur man kan inreda ett bord shadowbox kaffe
hur fästa hjul
Hur gör jag fast upp soffdynorna ?
hur man utformar en träbänk