hur man får bläck ur lädersäten

hur man får bläck ur lädersäten

Läder är ett populärt möbeltyg . Den finns i många olika färger och patinas . Läder kan vara mycket starkare än tyg . I hemmet är läder som används för soffor , stolar och ottomaner . I bilen , lädersäten reflekterar värmen bättre , stanna svalare än vinyl i en parkerad bil . Vid rengöring läder , är det viktigt att komma ihåg att medan det kan behandlas och färgas , rawhide eller polerade , allt läder hud . Och som hud , bläck lättare att ta bort när den är färsk och har inte haft tid att tränga in i porerna eller torka på ytan . . Så förr bläck kan rengöras från läder , desto bättre

Du behöver : .
Rags
Alkohol.
Hårtork.
Läder balsam .


1 .
Hitta en dold plats för att testa alkohol . Detta kan vara på undersidan av en kudde om sätet är en stol . Om en bilbarnstol har en bläck på , är ett bra ställe att testa så lågt som möjligt i läder mellan bilsäten . Torka av alkohol på lädret . Den typ av alkohol kan varieras . Det kan vara alkohol eller dricka alkohol . Det kan vara gelform finns i vattenfria hand renare . Billig hårspray har också en hög alkoholhalt , men samma fixeringsmedel som håller håret på plats kan påverka vissa färgämnen . Testa någon form av alkohol som kommer att användas på bläck .
2 .
Inspektera testet plats . Titta efter förändringar i färgen . Låt alkoholen helt torr . Eftersom alkohol torkar så snabbt , bör det vara möjligt för testet plats att helt torr innan bläcket gör . Om testet plats visar en förändring i färg eller en ring sitter runt kanten på alkoholtest plats , sluta städning och konsultera en professionell . Om torkar testet platsen utan någon förändring i utseendet på läder , fortsätta .
3 .
Torka av alkohol på bläck plats . Använd en trasa för att absorbera så mycket bläck som möjligt som alkoholen lossar det från läder . Var noga med att torka från utsidan av fläcken mot mitten . Detta förhindrar att bläcket sprids . Som trasan blir mättad med bläck , byta till en ren trasa . Upprepa tills trasan lossnar rena . Om färgen är borta , fortsätter du till Steg 4 . Om det fortfarande finns en fläck , gå tillbaka till steg 1 och prova en annan form av alkohol .
4 .
Torka av hela stolen med mild tvål och vatten . Rengör all alkohol rester och smuts .
5 .
Torka läder med en fön inställd på lägsta inställningen.
6 .
Använd en läder balsam på hela sitsen.

tips och varningar


 • Sko verkstäder säljer ibland en produkt som används för att rengöra läderskor . Denna produkt har en hög alkoholhalt . Det har dock andra rengöringsmedel också, så den har även en risk för att ändra färgen på skinnmöbler .
 • Var försiktig när du gnuggar på fläcken , särskilt när man arbetar på blankpolerade läder . Alkoholen och trasa kan rugga den släta ytan av lädret.


 • Relaterade artiklar


  göra bordsskivor
  hur du skyddar madrass hörn
  hur du döljer en fot pall
  hur man byter inomhus möbler kuddar
  hur man gör speglade tabeller
  hur man målar falska trämöbler
  låda fjädrar vs minne skum
  alternativ till en ned fjäderbolster
  tryckavlastande madrasser
  göra nödställda möbler