olika typer av trämöbler

olika typer av trämöbler

virket kommer från löv- eller barrträd . Lövträd är bredbladiga typer av träd som producerar lövträ . Barrträd ( tall , gran , gran ) har koner och de producerar barrträ . Olika typer av möbler använda olika typer av trä , och vad man ska använda beror på stilen av möbler byggs .

lövträd och barrträd

Hardwood används för objekt som måste vara robust och hålla stora belopp i vikt . Körsbär , lönn , ek och mahogny är exempel på lövträ . Barrved används när finish på möbler måste vara smidig , fin och attraktiv . När möbler gjutna eller skulpterade , spelar barrved normalt en del i strukturen . Tall, odört , gran , furu , gran och ceder är exempel på barrträd .

mahogny

Mahogny är känd för sin rödbruna färg och är ett lövträd . Byggare använder detta trä eftersom det är resistent mot krymper , svullnad eller skevhet från fukt . Trämöbler tillverkade av mahogny är inte billigt på grund av dess höga kvalitet .

Oak Wood

Oak trä är ett lövträd som vanligen används för många möbler . Attraktionskraft av ek är att det är böjer väl när blötläggas och sedan stelnar till en stat . Ek också används på grund av dess motstånd av fukt .

lönnträ

Maple trä har en attraktiv mönster träfibrerna och är ett lövträd . Byggare kan använda lönnträ för trä möbler som behöver visas attraktiva och fortfarande vara robust . Lönnträ reagerar väl att Sågar , vilket gör det lämpligt för golv .

körsbärsträ

Cherry är ett lövträd som får sin mörka rödaktiga färg för exponering för solljus . Denna typ av trä åldras väl och är vanligt som används i byggnaden av skåp, fast handtag , och båt trimning .

furu

Pine trä är ett barrträd och är en ljus färg . Denna typ av trä krökar mycket väl och används för att forma bitar trämöbler . Tallen växer snabbt , är så tallskog lättillgänglig och kan göras i praktiskt taget vilken form som helst . Det är också en av de billigaste träslag att köpa .

Cederträ

Cedar vanligtvis används för bröst att göra och är ett barrträd . Ceder är lätt att arbeta med , motstår röta och har en mjuk, konsekvent konsistens .

Redwood

På grund av dess motstånd mot röta är furu vanligen används för utanför trämöbler . Bostäder byggs vanligtvis furu som en del av ytterväggar , inredning efterbehandling eller paneler .


Relaterade artiklar


Definitionen av nästlade tabeller
hur du tar bort fläckar från möbler av trä
typer av Fällbara bord och stolar gömda som lagrar bort
traditionell salong möbler
instruktioner om att göra en soffa överdrag
soffa städkostnader
hur man täcker en stol eller soffa
svivel pall monteringsanvisning
hur vattenskyddad trämöbler
hur man skär ett ägg låda