vad är en mikrofiber soffa ?

vad är en mikrofiber soffa ?

Som namnet antyder är microfiber en mycket fin , syntetfiber som är tunnare än en enda tråd av silke eller människohår . Alla syntetfiber kan tillverkas i en microfiber och vävt in många mångsidiga tyger inklusive de som ser ut som mocka och läder . Eftersom soffor typiskt uthärda dagligt slitage , att välja ett syntetiskt microfiber ger dig mångsidigheten i tyg val , hållbarhet och färg

Definition

Enligt Dictionary. com är mikrofiber definieras som mycket fin syntetfibrer med egenskaper , struktur och användning av naturliga fibrer . Den mäts i förnekarna som är en viktenhet . Såsom anges i en Ohio State University faktablad om textilier , är denier vikten i gram av en 9000- meter av fiber eller garn . En denier är lika med en enda tråd av silke och en microfiber är mindre än en denier i storlek . Det är 100 gånger finare än ett enda hårstrå .

Historia

Microfiber uppfanns ursprungligen i Japan med hjälp av en vetenskaplig spinning metod som uppfanns av Dr Miyoshi Okamoto vid Toray Industries . Detta ledde till den första massproduktion av microfiber tyg till konsumenter under varumärket Ultrasuede . Enligt webbplatsen Fabrics. net under denna komplicerade process så många som 64 separata fibrer skulle upplösas ihop till en mikrofiber . Mikrofibrer är inte synliga för det mänskliga ögat och kan bara ses i ett mikroskop .

Properties

Enligt Ohio State University faktablad , innehav mikrofibrer en bra balans mellan lyx och styrka . Den fina fibrer " skapa ett djup och en kropp till tyger . Trots fina och lätta är de inte uppvisar en tunn kvalitet . " Det finns också en andningsförmåga med mikrofibrer som är bra för de som sitter under en längre tid på en soffa täckt i detta tyg .

Fördelar

Eftersom microfiber är så tätt vävt det är en mycket slitstarkt material och vattenavvisande båda utmärkta fördelar för en möbel . Soffor får användas flera gånger och styrkan i microfiber kan innehålla upp till detta . Också , eftersom många individuella mikrofibrer form trådar det finns mer yta tillgänglig som möjliggör rikare , klarare och djupare färger till konsumenten .

Rengöring

Microfiber soffor kommer att ha taggarna som sitter under sittdynorna med instruktioner för rengöring. De viktigaste rengöring koderna för mikrofiber är W , S eller SW . W innebär att du kan använda ett vattenbaserat rengöringsmedel innebär S du behöver ett lösningsmedel eller professionell kemtvätt lösning , och SW innebär att du kan använda någon typ av rengöringsmedel . Kontakta möbelaffären där du gjorde ditt köp eller tillverkaren om du behöver ytterligare vägledning.


Relaterade artiklar


anvisningar för målning rottingmöbler
hur man refinish en tabell slaktbänken
hur man skyddar en säng med en premie madrass
om rewebbing vinyl uteplats stolar
hur man rengör plast uteplats stolar
hur man gör en ut baby vagga kartong för en docka
sida stol stilar
idéer för en stol av trä projekt
låda fjädrar vs minne skum
diy : hjul