hur att Refinish antika stolar

hur att Refinish antika stolar

Om du gillar peta runt antikaffärer eller loppmarknader , du vet att en vacker stol kan vara ett verkligt fynd . På grund av den tunga använda de får , är det sällsynt att äldre stolar är i bra skick . Många människor passerar smutsiga eller lätt skadade antika stolar som annars skulle vara mycket önskvärt , i tron att de inte klarar av det arbete som de kräver. Fordonsreparationslackering en av dessa stolar är värt att sträva efter , och du kan ha din egen bit av kundanpassade historia

Du behöver : .
maskeringstejp.
Penna.
Papper.
Skruvmejsel.
ENFALDIG klubba .
Vändbar klämma .
Tonade trä kitt.
Tabell såg.
Träbearbetningsverktyg.
Trälim.
Klämmor.
Efterbehandling naglar.
Hammer.
Semi-klistra finish strippa .
Penslar.
Spackelspade.
Medium stålull .
Mjuka trasor.
Lacknafta .
Fine-slippapper.
Bets.
Shellack .
0000 stålull.
Tonat glas vätska.
Polyuretanlack.
Vadd.
Möbeltyg.
Klistra in vax.
Polering trasa .


1 .
Riv små bitar av maskeringstejp och tillämpa en bit till varje avsnitt av stolen när den är monterad . Märk varje bit med en bokstav eller en siffra skrivet på bandet . Rita ett diagram på stolen så att du kan montera det senare .
2 .
Vänd stolen och ta bort skruvarna. Bänd upp och ta bort sittdyna . Demontera resten av stolen . Du kan behöva använda en mjuk -headed klubba eller en reversibel klämma för att lossa några av de bitar så att de kan tas isär .
3 .
Reparera brutna områden på stolen bitar . Fyll chips eller sprickor med tonade trä kitt . Byt trasiga axel eller slutar bår genom att ta bort dem i en vinkel med ett bord såg och skapa ersättare med träbearbetningsverktyg. Fäst den nya bitar till varandra med trälim och klämma ihop dem då de torkar .
4 .
ihop stolen , med undantag för sätet , baserat på diagrammet . Säkra bitar med trälim och sedan lägga efterbehandling naglar på alla de platser där de hade avlägsnats . Täck hela ytan på stolen med ett generöst lager av halv-klistra finish strippa med hjälp av en pensel . Vänta på stolen ytan blister skrapa upp det mesta av den gamla avsluta med en spackel .
5 .
skrubba bort eventuella kvarvarande gamla fläckar med medelhög stålull , arbeta in det i skrymslen och vrår . Fukta en trasa ordentligt med lacknafta och torka av hela stolen för att ta bort eventuella kvarvarande strippa och skräp . Sand hela stolen lätt med fint slippapper och torka bort damm med en ren trasa .
6 .
Testa nya fläck på insidan av sätesramen att se till att du är nöjd med färgen. Att arbeta i sektioner och täcker hela stolen jämnt med fläcken med en ren pensel och torka bort överskottet med en ren trasa efter ett par minuter . Färga stolen från toppen till botten och låt den torka i 24 timmar.
7 .
Torka stolen med en ren trasa för att avlägsna damm . Måla ett tunt lager av schellack över hela stolen och vänta en halvtimme för den att torka . Något rugga upp blanka yta med mycket fina 0000 stålull .
8 .
gör stolen ser sin ålder genom att tillämpa en tonat glas vätska i sprickorna med en liten borste . Sug upp överskott glasyr med en ren trasa . Låt glasyr torr och sedan använda polyuretan lack på färgade ytor stolen .
9 .
klä den sittunderlag i stolen som önskat . Byt ut vadd med nya vadd och täcker hela sätet med nytt tyg spänns över toppen och monteras på undersidan . Placera sitsen på plats och använda efterbehandling naglar att fästa den vid behov .
10 .
Ansök pasta vax till alla trästol delar med 0. 000 stålull . Vänta 5 minuter för vaxet i blöt i. Buff alla trä med en putsning trasa .


Relaterade artiklar


hur man hyr en möblerad bostad
hur du döljer en tv bäddstativet
hur man gör möbler från gamla skåp och dörrar
hur man gör en bänk land lagring
gratis utomhus bänk bygginstruktioner
hur du monterar en krubba
Skillnaden mellan hög loft bäddmadrasser & minne skum
hur man klä möbler matsal kuddar rum stol
tryckavlastande madrasser
hur en skrift topp skrivbord glas