stilar i Matsalsstolar

stilar i Matsalsstolar

Välj en stol matsal som matchar din personliga stil , liksom inredningen i ditt hem . Det finns många olika stilar av matsal stolar , från invecklade och lust att rätt och slätt . De kan vara klädd eller trä , har armar eller arm -fri . Några vanliga typer av dessa stolar inklusive stege -back , mitten av århundradet , och Windsor .

Duncan Phyfe

Duncan Phyfe stil möbler är döpt efter en amerikansk möbelsnickare från början av 1800 . Denna stil är också känd som The Regency eller empirestil . Duncan Phyfe stil matsal stolar har en grundläggande design som har ett rullas tillbaka med en fyrkantig topp , ben sabel , och en spjäla över ryggen . Dessa graciösa stolar kan du välja eller gjorda av lackat trä .

Chippendale

Chippendale stil möbler är ett av de mest välkända . Denna stil kallas för engelska möbelformgivare och möbelsnickare Thomas Chippendale , som levde i slutet av 1700-talet . Utseendet har en av de mer genomarbetade stilar matsal stolar , med intrikata trä ryggar . Dessa formella stolar har dessutom ofta boll-och-klo fötter på benen . Sätena är ofta klädda .

Shaker

Matsal stolar i Shaker stil är bäst för dem som går för ett förenklat , utilitaristisk inredning . Denna typ av möbler sitt ursprung i Shaker religiösa samfundet i USA . Stolarna har ofta långa, raka ryggar med tre horisontella lameller . Deras platser är ofta vävda rusa , och benen är enkla och raka . Dessa stolar är också kallas stege-backs . Land dekorera stilar använda dessa stolar ofta .

Jacobean

Jacobean möbler sitt ursprung i medeltida England och är känd för sin intrikata sniderier , stora och mörka. Dessa matsal uppsättningar är inte anpassade för en avslappnad matsal och är bäst för formella sammanhang. I allmänhet är dessa apparater kommer med två beväpnade stolar , för huvudet och foten av tabellen . Resten av stolarna inte har vapen . Dessa stolar har vanligen boll fötter , tunga sniderier på baksidan , och en stoppad sits .

Windsor

Windsor stil är en annan tidig engelsk design som ofta ses i Amerika idag . Dessa matsal stolar har tunna , raka ben . Baksidan är gjord av spindlar som löper vertikalt från stolsitsen till en bit av trä som förbinder dem på toppen . Ryggen kan vara runda eller fyrkantiga . Sittplatser i denna stil vanligtvis inte är klädda .


Relaterade artiklar


vad är skillnaden mellan en modern och samtida soffa ?
delar för en vikbar picknickbord
Det enklaste sättet att tömma en vattensäng
hur du lagrar sandlådor för vintern
beklämmande möbler hemma
hur man målar vit gräsmatta stolar
hur man rengör plast uteplats stolar
möbelrengöring guide
svivel pall monteringsanvisning
hur du monterar en lat pojke stol